comment
Porada
Porada
aktualna
na dzień 01-11-2024
Porada
aktualna
na dzień 01-11-2024
Data publikacji: 2024-01-10
Jak wystawiać faktury za zamawiane przez jednostkę budżetową usługi cateringowe z ofertami o różnych stawkach VAT
PROBLEM
Jednostka budżetowa ogłosiła przetarg na organizowanie przerw kawowych. Wykonawca miał dostarczać ciastka, owoce, wodę, kawę i herbatę, a dodatkowo zapewnić wystrój stołów, przygotować i posprzątać naczynia filiżanki. Jak należy rozstrzygnąć przetarg w przypadku kiedy są oferty z różnymi stawkami VAT? Czy prawidłowe będzie traktowanie przedmiotowej usługi przygotowania przerw kawowych jako częściowo opodatkowanej według stawki 8%, częściowo zaś według stawki 23% i fakturowanie jej z zastosowaniem tych dwóch stawek podatku VAT?
Pozostało 86% treści
Chcesz uzyskać dostęp? Skorzystaj z bezpłatnego abonamentu
Zobacz także
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
Książka