history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2019-12-13    (Dz.U.2019.2401 tekst jednolity)

§ 7. [Informacje zawarte we wniosku o przyznanie pomocy] 1. Wniosek o przyznanie pomocy zawiera dane niezbędne do jej przyznania, w szczególności:

1) dane podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy oraz jego członków:

a) (uchylona),

b) numer identyfikacyjny, jeżeli został nadany,

c) imię i nazwisko albo nazwę,

d) miejsce zamieszkania i adres albo siedzibę i adres,

e) numer identyfikacji podatkowej (NIP), jeżeli został nadany,

f) numer identyfikacyjny w krajowym rejestrze urzędowym podmiotów gospodarki narodowej (REGON), jeżeli został nadany;

2) dane osób upoważnionych do reprezentowania podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, zawierające w szczególności imię i nazwisko oraz miejsce zamieszkania i adres, jeżeli zostało udzielone takie upoważnienie;

3) kwotę wnioskowanej pomocy;

4) informację o otrzymaniu przez podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy oraz przez jego członków wsparcia ze środków działania „Działania informacyjne i promocyjne” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007–2013, wraz ze wskazaniem systemu jakości, w związku z którym to wsparcie zostało przyznane, jeżeli taka sytuacja miała miejsce;

5) oświadczenia podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy niezbędne do jej przyznania;

6) informację o załącznikach.

2. Do wniosku o przyznanie pomocy dołącza się:

1) kopie dokumentów potwierdzających wytwarzanie przez spółdzielnię lub jej członków albo członków podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy produktów rolnych lub środków spożywczych w ramach systemów jakości, o których mowa w § 2 pkt 5, z wyłączeniem członków podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, którzy nie wytwarzają produktów rolnych lub środków spożywczych w ramach systemów jakości, o których mowa w § 2 pkt 5;

2) kopie dokumentów stanowiących podstawę utworzenia podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy;

3) opis planowanej operacji zawierający:

a) informację o szacowanej wielkości produkcji produktów rolnych lub środków spożywczych, których ma dotyczyć operacja, wytwarzanych przez spółdzielnię lub jej członków albo przez producentów będących członkami podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, w tym określenie miejsca realizacji operacji, harmonogramu jej realizacji oraz celów, zakresu i kosztów,

b) plan finansowy operacji wraz z zestawieniem rzeczowo-finansowym,

c) wskazanie liczby kanałów przekazu oraz zasięgu terytorialnego operacji;

4) oświadczenie o kwalifikowalności VAT;

5) kopię wniosku o nadanie numeru identyfikacyjnego w rozumieniu przepisów o krajowym systemie ewidencji producentów, ewidencji gospodarstw rolnych oraz ewidencji wniosków o przyznanie płatności, w przypadku gdy podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy nie posiada takiego numeru;

6) (uchylony);

7) inne dokumenty potwierdzające spełnienie warunków do przyznania pomocy.

3. Kopie dokumentów dołącza się w formie kopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez pracownika Krajowego Ośrodka lub podmiot, który wydał dokument, albo w formie kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez notariusza albo przez występującego w sprawie pełnomocnika strony będącego radcą prawnym albo adwokatem, z tym że kopia, o której mowa w ust. 2 pkt 2, może być potwierdzona przez podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy lub jednego z jego członków.

Wersja obowiązująca od 2019-12-13    (Dz.U.2019.2401 tekst jednolity)

§ 7. [Informacje zawarte we wniosku o przyznanie pomocy] 1. Wniosek o przyznanie pomocy zawiera dane niezbędne do jej przyznania, w szczególności:

1) dane podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy oraz jego członków:

a) (uchylona),

b) numer identyfikacyjny, jeżeli został nadany,

c) imię i nazwisko albo nazwę,

d) miejsce zamieszkania i adres albo siedzibę i adres,

e) numer identyfikacji podatkowej (NIP), jeżeli został nadany,

f) numer identyfikacyjny w krajowym rejestrze urzędowym podmiotów gospodarki narodowej (REGON), jeżeli został nadany;

2) dane osób upoważnionych do reprezentowania podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, zawierające w szczególności imię i nazwisko oraz miejsce zamieszkania i adres, jeżeli zostało udzielone takie upoważnienie;

3) kwotę wnioskowanej pomocy;

4) informację o otrzymaniu przez podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy oraz przez jego członków wsparcia ze środków działania „Działania informacyjne i promocyjne” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007–2013, wraz ze wskazaniem systemu jakości, w związku z którym to wsparcie zostało przyznane, jeżeli taka sytuacja miała miejsce;

5) oświadczenia podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy niezbędne do jej przyznania;

6) informację o załącznikach.

2. Do wniosku o przyznanie pomocy dołącza się:

1) kopie dokumentów potwierdzających wytwarzanie przez spółdzielnię lub jej członków albo członków podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy produktów rolnych lub środków spożywczych w ramach systemów jakości, o których mowa w § 2 pkt 5, z wyłączeniem członków podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, którzy nie wytwarzają produktów rolnych lub środków spożywczych w ramach systemów jakości, o których mowa w § 2 pkt 5;

2) kopie dokumentów stanowiących podstawę utworzenia podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy;

3) opis planowanej operacji zawierający:

a) informację o szacowanej wielkości produkcji produktów rolnych lub środków spożywczych, których ma dotyczyć operacja, wytwarzanych przez spółdzielnię lub jej członków albo przez producentów będących członkami podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, w tym określenie miejsca realizacji operacji, harmonogramu jej realizacji oraz celów, zakresu i kosztów,

b) plan finansowy operacji wraz z zestawieniem rzeczowo-finansowym,

c) wskazanie liczby kanałów przekazu oraz zasięgu terytorialnego operacji;

4) oświadczenie o kwalifikowalności VAT;

5) kopię wniosku o nadanie numeru identyfikacyjnego w rozumieniu przepisów o krajowym systemie ewidencji producentów, ewidencji gospodarstw rolnych oraz ewidencji wniosków o przyznanie płatności, w przypadku gdy podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy nie posiada takiego numeru;

6) (uchylony);

7) inne dokumenty potwierdzające spełnienie warunków do przyznania pomocy.

3. Kopie dokumentów dołącza się w formie kopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez pracownika Krajowego Ośrodka lub podmiot, który wydał dokument, albo w formie kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez notariusza albo przez występującego w sprawie pełnomocnika strony będącego radcą prawnym albo adwokatem, z tym że kopia, o której mowa w ust. 2 pkt 2, może być potwierdzona przez podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy lub jednego z jego członków.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2019-08-23 do 2019-12-12

§ 7. [Informacje zawarte we wniosku o przyznanie pomocy ] 1. Wniosek o przyznanie pomocy zawiera dane niezbędne do jej przyznania, w szczególności:

1) dane podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy oraz jego członków:

a) (uchylona)

b) numer identyfikacyjny, jeżeli został nadany,

c) imię i nazwisko albo nazwę,

d) miejsce zamieszkania i adres albo siedzibę i adres,

e) numer identyfikacji podatkowej (NIP), jeżeli został nadany,

f) [3] numer identyfikacyjny w krajowym rejestrze urzędowym podmiotów gospodarki narodowej (REGON), jeżeli został nadany;

2) dane osób upoważnionych do reprezentowania podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, zawierające w szczególności imię i nazwisko oraz miejsce zamieszkania i adres, jeżeli zostało udzielone takie upoważnienie;

3) kwotę wnioskowanej pomocy;

4) informację o otrzymaniu przez podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy oraz przez jego członków wsparcia ze środków działania „Działania informacyjne i promocyjne” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007–2013, wraz ze wskazaniem systemu jakości, w związku z którym to wsparcie zostało przyznane, jeżeli taka sytuacja miała miejsce;

5) oświadczenia podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy niezbędne do jej przyznania;

6) informację o załącznikach.

2. Do wniosku o przyznanie pomocy dołącza się:

1) kopie dokumentów potwierdzających wytwarzanie przez spółdzielnię lub jej członków albo członków podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy produktów rolnych lub środków spożywczych w ramach systemów jakości, o których mowa w § 2 pkt 5, z wyłączeniem członków podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, którzy nie wytwarzają produktów rolnych lub środków spożywczych w ramach systemów jakości, o których mowa w § 2 pkt 5;

2) kopie dokumentów stanowiących podstawę utworzenia podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy;

3) opis planowanej operacji zawierający:

a) informację o szacowanej wielkości produkcji produktów rolnych lub środków spożywczych, których ma dotyczyć operacja, wytwarzanych przez spółdzielnię lub jej członków albo przez producentów będących członkami podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, w tym określenie miejsca realizacji operacji, harmonogramu jej realizacji oraz celów, zakresu i kosztów,

b) plan finansowy operacji wraz z zestawieniem rzeczowo-finansowym,

c) wskazanie liczby kanałów przekazu oraz zasięgu terytorialnego operacji;

4) oświadczenie o kwalifikowalności VAT;

5) kopię wniosku o nadanie numeru identyfikacyjnego w rozumieniu przepisów o krajowym systemie ewidencji producentów, ewidencji gospodarstw rolnych oraz ewidencji wniosków o przyznanie płatności, w przypadku gdy podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy nie posiada takiego numeru;

6) (uchylony)

7) inne dokumenty potwierdzające spełnienie warunków do przyznania pomocy.

3. Kopie dokumentów dołącza się w formie kopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez pracownika Krajowego Ośrodka lub podmiot, który wydał dokument, albo w formie kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez notariusza albo przez występującego w sprawie pełnomocnika strony będącego radcą prawnym albo adwokatem, z tym że kopia, o której mowa w ust. 2 pkt 2, może być potwierdzona przez podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy lub jednego z jego członków.

[3] § 7 ust. 1 pkt 1 lit. f) w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 3 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyznawania oraz wypłaty pomocy finansowej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 (Dz.U. poz. 1494). Zmiana weszła w życie 23 sierpnia 2019 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2018-05-29 do 2019-08-22

§ 7. [Informacje zawarte we wniosku o przyznanie pomocy] 1. Wniosek o przyznanie pomocy zawiera dane niezbędne do jej przyznania, w szczególności:

1) dane podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy oraz jego członków:

a) (uchylona)

b) numer identyfikacyjny, jeżeli został nadany,

c) imię i nazwisko albo nazwę,

d) miejsce zamieszkania i adres albo siedzibę i adres,

e) numer identyfikacji podatkowej (NIP), jeżeli został nadany,

f) numer w Krajowym Rejestrze Sądowym (KRS), a jeżeli numer ten nie został nadany – numer identyfikacyjny w krajowym rejestrze urzędowym podmiotów gospodarki narodowej (REGON);

2) dane osób upoważnionych do reprezentowania podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, zawierające w szczególności imię i nazwisko oraz miejsce zamieszkania i adres, jeżeli zostało udzielone takie upoważnienie;

3) kwotę wnioskowanej pomocy;

4) informację o otrzymaniu przez podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy oraz przez jego członków wsparcia ze środków działania „Działania informacyjne i promocyjne” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007–2013, wraz ze wskazaniem systemu jakości, w związku z którym to wsparcie zostało przyznane, jeżeli taka sytuacja miała miejsce;

5) oświadczenia podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy niezbędne do jej przyznania;

6) informację o załącznikach.

2. Do wniosku o przyznanie pomocy dołącza się:

1) [5] kopie dokumentów potwierdzających wytwarzanie przez spółdzielnię lub jej członków albo członków podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy produktów rolnych lub środków spożywczych w ramach systemów jakości, o których mowa w § 2 pkt 5, z wyłączeniem członków podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, którzy nie wytwarzają produktów rolnych lub środków spożywczych w ramach systemów jakości, o których mowa w § 2 pkt 5;

2) kopie dokumentów stanowiących podstawę utworzenia podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy;

3) opis planowanej operacji zawierający:

a) informację o szacowanej wielkości produkcji produktów rolnych lub środków spożywczych, których ma dotyczyć operacja, wytwarzanych przez spółdzielnię lub jej członków albo przez producentów będących członkami podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, w tym określenie miejsca realizacji operacji, harmonogramu jej realizacji oraz celów, zakresu i kosztów,

b) plan finansowy operacji wraz z zestawieniem rzeczowo-finansowym,

c) wskazanie liczby kanałów przekazu oraz zasięgu terytorialnego operacji;

4) oświadczenie o kwalifikowalności VAT;

5) kopię wniosku o nadanie numeru identyfikacyjnego w rozumieniu przepisów o krajowym systemie ewidencji producentów, ewidencji gospodarstw rolnych oraz ewidencji wniosków o przyznanie płatności, w przypadku gdy podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy nie posiada takiego numeru;

6) (uchylony)

7) inne dokumenty potwierdzające spełnienie warunków do przyznania pomocy.

3. Kopie dokumentów dołącza się w formie kopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez pracownika Krajowego Ośrodka lub podmiot, który wydał dokument, albo w formie kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez notariusza albo przez występującego w sprawie pełnomocnika strony będącego radcą prawnym albo adwokatem, z tym że kopia, o której mowa w ust. 2 pkt 2, może być potwierdzona przez podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy lub jednego z jego członków.

[5] § 7 ust. 2 pkt 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 4 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 kwietnia 2018 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyznawania oraz wypłaty pomocy finansowej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 (Dz.U. poz. 884). Zmiana weszła w życie 29 maja 2018 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2017-09-01 do 2018-05-28

§ 7. [Informacje zawarte we wniosku o przyznanie pomocy] 1. Wniosek o przyznanie pomocy zawiera dane niezbędne do jej przyznania, w szczególności:

1) dane podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy oraz jego członków:

a) [6] (uchylona)

b) numer identyfikacyjny, jeżeli został nadany,

c) imię i nazwisko albo nazwę,

d) miejsce zamieszkania i adres albo siedzibę i adres,

e) numer identyfikacji podatkowej (NIP), jeżeli został nadany,

f) numer w Krajowym Rejestrze Sądowym (KRS), a jeżeli numer ten nie został nadany – numer identyfikacyjny w krajowym rejestrze urzędowym podmiotów gospodarki narodowej (REGON);

2) dane osób upoważnionych do reprezentowania podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, zawierające w szczególności imię i nazwisko oraz miejsce zamieszkania i adres, jeżeli zostało udzielone takie upoważnienie;

3) kwotę wnioskowanej pomocy;

4) informację o otrzymaniu przez podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy oraz przez jego członków wsparcia ze środków działania „Działania informacyjne i promocyjne” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007–2013, wraz ze wskazaniem systemu jakości, w związku z którym to wsparcie zostało przyznane, jeżeli taka sytuacja miała miejsce;

5) oświadczenia podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy niezbędne do jej przyznania;

6) informację o załącznikach.

2. Do wniosku o przyznanie pomocy dołącza się:

1) kopie dokumentów potwierdzających uczestnictwo spółdzielni lub jej członków albo członków podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy w systemach jakości, o których mowa w § 2 pkt 5, z wyłączeniem członków podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, którzy nie wytwarzają produktów rolnych lub środków spożywczych w ramach systemów jakości, o których mowa w § 2 pkt 5;

2) kopie dokumentów stanowiących podstawę utworzenia podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy;

3) opis planowanej operacji zawierający:

a) informację o szacowanej wielkości produkcji produktów rolnych lub środków spożywczych, których ma dotyczyć operacja, wytwarzanych przez spółdzielnię lub jej członków albo przez producentów będących członkami podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, w tym określenie miejsca realizacji operacji, harmonogramu jej realizacji oraz celów, zakresu i kosztów,

b) plan finansowy operacji wraz z zestawieniem rzeczowo-finansowym,

c) wskazanie liczby kanałów przekazu oraz zasięgu terytorialnego operacji;

4) oświadczenie o kwalifikowalności VAT;

5) kopię wniosku o nadanie numeru identyfikacyjnego w rozumieniu przepisów o krajowym systemie ewidencji producentów, ewidencji gospodarstw rolnych oraz ewidencji wniosków o przyznanie płatności, w przypadku gdy podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy nie posiada takiego numeru;

6) [7] (uchylony)

7) inne dokumenty potwierdzające spełnienie warunków do przyznania pomocy.

3. Kopie dokumentów dołącza się w formie kopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez pracownika Krajowego Ośrodka [8] lub podmiot, który wydał dokument, albo w formie kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez notariusza albo przez występującego w sprawie pełnomocnika strony będącego radcą prawnym albo adwokatem, z tym że kopia, o której mowa w ust. 2 pkt 2, może być potwierdzona przez podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy lub jednego z jego członków.

[6] § 7 ust. 1 pkt 1 lit. a) uchylona przez § 1 pkt 4 lit. a) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 21 lipca 2017 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyznawania oraz wypłaty pomocy finansowej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 (Dz.U. poz. 1472). Zmiana weszła w życie 1 września 2017 r.

[7] § 7 ust. 2 pkt 6 uchylony przez § 1 pkt 4 lit. b) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 21 lipca 2017 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyznawania oraz wypłaty pomocy finansowej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 (Dz.U. poz. 1472). Zmiana weszła w życie 1 września 2017 r.

[8] § 7 ust. 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 3 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 21 lipca 2017 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyznawania oraz wypłaty pomocy finansowej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 (Dz.U. poz. 1472). Zmiana weszła w życie 1 września 2017 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2016-07-23 do 2017-08-31

§ 7. [Informacje zawarte we wniosku o przyznanie pomocy] 1. Wniosek o przyznanie pomocy zawiera dane niezbędne do jej przyznania, w szczególności:

1) dane podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy oraz jego członków:

a) numer CRP, jeżeli został nadany,

b) numer identyfikacyjny, jeżeli został nadany,

c) imię i nazwisko albo nazwę,

d) miejsce zamieszkania i adres albo siedzibę i adres,

e) numer identyfikacji podatkowej (NIP), jeżeli został nadany,

f) numer w Krajowym Rejestrze Sądowym (KRS), a jeżeli numer ten nie został nadany – numer identyfikacyjny w krajowym rejestrze urzędowym podmiotów gospodarki narodowej (REGON);

2) dane osób upoważnionych do reprezentowania podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, zawierające w szczególności imię i nazwisko oraz miejsce zamieszkania i adres, jeżeli zostało udzielone takie upoważnienie;

3) kwotę wnioskowanej pomocy;

4) informację o otrzymaniu przez podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy oraz przez jego członków wsparcia ze środków działania „Działania informacyjne i promocyjne” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007–2013, wraz ze wskazaniem systemu jakości, w związku z którym to wsparcie zostało przyznane, jeżeli taka sytuacja miała miejsce;

5) oświadczenia podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy niezbędne do jej przyznania;

6) informację o załącznikach.

2. Do wniosku o przyznanie pomocy dołącza się:

1) kopie dokumentów potwierdzających uczestnictwo spółdzielni lub jej członków albo członków podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy w systemach jakości, o których mowa w § 2 pkt 5, z wyłączeniem członków podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, którzy nie wytwarzają produktów rolnych lub środków spożywczych w ramach systemów jakości, o których mowa w § 2 pkt 5;

2) kopie dokumentów stanowiących podstawę utworzenia podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy;

3) opis planowanej operacji zawierający:

a) informację o szacowanej wielkości produkcji produktów rolnych lub środków spożywczych, których ma dotyczyć operacja, wytwarzanych przez spółdzielnię lub jej członków albo przez producentów będących członkami podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, w tym określenie miejsca realizacji operacji, harmonogramu jej realizacji oraz celów, zakresu i kosztów,

b) plan finansowy operacji wraz z zestawieniem rzeczowo-finansowym,

c) wskazanie liczby kanałów przekazu oraz zasięgu terytorialnego operacji;

4) oświadczenie o kwalifikowalności VAT;

5) kopię wniosku o nadanie numeru identyfikacyjnego w rozumieniu przepisów o krajowym systemie ewidencji producentów, ewidencji gospodarstw rolnych oraz ewidencji wniosków o przyznanie płatności, w przypadku gdy podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy nie posiada takiego numeru;

6) formularz rejestracyjny, w przypadku gdy podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy nie jest zarejestrowany w centralnym rejestrze przedsiębiorców w rozumieniu przepisów o Agencji Rynku Rolnego i organizacji niektórych rynków rolnych;

7) inne dokumenty potwierdzające spełnienie warunków do przyznania pomocy.

3. Kopie dokumentów dołącza się w formie kopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez pracownika Agencji lub podmiot, który wydał dokument, albo w formie kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez notariusza albo przez występującego w sprawie pełnomocnika strony będącego radcą prawnym albo adwokatem, z tym że kopia, o której mowa w ust. 2 pkt 2, może być potwierdzona przez podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy lub jednego z jego członków.