history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2021-01-15

§ 2. [Zadania Krajowego Ośrodka związane z wdrożeniem programu w zakresie udostępniania dzieciom zdrowego pożywienia ] [1] Krajowy Ośrodek realizuje zadania związane z wdrożeniem programu w zakresie udostępniania dzieciom uczęszczającym w roku szkolnym 2020/2021 do klas I–V szkół podstawowych i ogólnokształcących szkół muzycznych I stopnia oraz do klas I i II ogólnokształcących szkół baletowych, zwanych dalej „szkołami podstawowymi”, jabłek, gruszek, śliwek, truskawek, marchwi, rzodkiewek, papryki słodkiej, pomidorów, kalarepy, soków owocowych, przecierów owocowych i zagęszczonych przecierów owocowych, zwanych dalej „owocami i warzywami”, oraz mleka białego, jogurtu naturalnego, kefiru naturalnego i serka twarogowego, zwanych dalej „mlekiem”, w okresie od dnia:

1) 28 września 2020 r. do dnia 5 marca 2021 r.;

2) 8 marca 2021 r. do dnia 24 czerwca 2021 r.

[1] § 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 12 stycznia 2021 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu zadań realizowanych przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa związanych z wdrożeniem na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej programu dla szkół (Dz.U. poz. 88). Zmiana weszła w życie 15 stycznia 2021 r.

Wersja obowiązująca od 2021-01-15

§ 2. [Zadania Krajowego Ośrodka związane z wdrożeniem programu w zakresie udostępniania dzieciom zdrowego pożywienia ] [1] Krajowy Ośrodek realizuje zadania związane z wdrożeniem programu w zakresie udostępniania dzieciom uczęszczającym w roku szkolnym 2020/2021 do klas I–V szkół podstawowych i ogólnokształcących szkół muzycznych I stopnia oraz do klas I i II ogólnokształcących szkół baletowych, zwanych dalej „szkołami podstawowymi”, jabłek, gruszek, śliwek, truskawek, marchwi, rzodkiewek, papryki słodkiej, pomidorów, kalarepy, soków owocowych, przecierów owocowych i zagęszczonych przecierów owocowych, zwanych dalej „owocami i warzywami”, oraz mleka białego, jogurtu naturalnego, kefiru naturalnego i serka twarogowego, zwanych dalej „mlekiem”, w okresie od dnia:

1) 28 września 2020 r. do dnia 5 marca 2021 r.;

2) 8 marca 2021 r. do dnia 24 czerwca 2021 r.

[1] § 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 12 stycznia 2021 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu zadań realizowanych przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa związanych z wdrożeniem na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej programu dla szkół (Dz.U. poz. 88). Zmiana weszła w życie 15 stycznia 2021 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2020-09-03 do 2021-01-14

§ 2. [Zadania Krajowego Ośrodka związane z wdrożeniem programu w zakresie udostępniania dzieciom zdrowego pożywienia ] Krajowy Ośrodek realizuje zadania związane z wdrożeniem programu w zakresie udostępniania dzieciom uczęszczającym w roku szkolnym 2020/2021 do klas I–V szkół podstawowych i ogólnokształcących szkół muzycznych I stopnia oraz do klas I i II ogólnokształcących szkół baletowych, zwanych dalej „szkołami podstawowymi”, jabłek, gruszek, śliwek, truskawek, marchwi, rzodkiewek, papryki słodkiej, pomidorów, kalarepy, soków owocowych, przecierów owocowych i zagęszczonych przecierów owocowych, zwanych dalej „owocami i warzywami”, oraz mleka białego, jogurtu naturalnego, kefiru naturalnego i serka twarogowego, zwanych dalej „mlekiem”:

1) w województwach kujawsko-pomorskim, lubuskim, małopolskim, świętokrzyskim i wielkopolskim, w okresie od dnia:

a) 28 września 2020 r. do dnia 12 lutego 2021 r.,

b) 1 marca 2021 r. do dnia 24 czerwca 2021 r.;

2) w województwach podlaskim i warmińsko-mazurskim, w okresie od dnia:

a) 28 września 2020 r. do dnia 22 stycznia 2021 r.,

b) 8 lutego 2021 r. do dnia 24 czerwca 2021 r.;

3) w województwach dolnośląskim, mazowieckim, opolskim i zachodniopomorskim, w okresie od dnia:

a) 28 września 2020 r. do dnia 15 stycznia 2021 r.,

b) 1 lutego 2021 r. do dnia 24 czerwca 2021 r.;

4) w województwach lubelskim, łódzkim, podkarpackim, pomorskim i śląskim, w okresie od dnia:

a) 28 września 2020 r. do dnia 29 stycznia 2021 r.,

b) 15 lutego 2021 r. do dnia 24 czerwca 2021 r.