Wersja obowiązująca od 2023-02-24 do 2023-04-28 (Dz.U.2023.346 tekst jednolity)
(uchylony)
Wersja obowiązująca od 2023-02-24 do 2023-04-28 (Dz.U.2023.346 tekst jednolity)
(uchylony)
Wersja archiwalna obowiązująca od 2020-10-28 do 2022-03-06 (Dz.U.2020.1891 tekst jednolity)
[Zgłoszenie zamiaru wycofania produktów ubocznych powstałych przy wyrobie wina] 1. W przypadku powstania obowiązku wycofania produktów ubocznych powstałych przy wyrobie wina, o którym mowa w art. 22 rozporządzenia nr 555/2008, zamiar usunięcia tych produktów zgłasza się wojewódzkiemu inspektorowi właściwemu ze względu na miejsce wyrobu wina, ze wskazaniem miejsca składowania i terminu usunięcia tych produktów, nie później niż na 2 dni robocze przed planowanym terminem rozpoczęcia ich usuwania.
2. Zgłoszenie, o którym mowa w ust. 1, składa się na formularzu opracowanym przez Inspekcję i udostępnionym na stronie internetowej Inspekcji.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2019-08-14 do 2020-10-27 (Dz.U.2019.1534 tekst jednolity)
[Zgłoszenie zamiaru wycofania produktów ubocznych powstałych przy wyrobie wina ] 1. W przypadku powstania obowiązku wycofania produktów ubocznych powstałych przy wyrobie wina, o którym mowa w art. 22 rozporządzenia nr 555/2008, zamiar usunięcia tych produktów zgłasza się wojewódzkiemu inspektorowi właściwemu ze względu na miejsce wyrobu wina, ze wskazaniem miejsca składowania i terminu usunięcia tych produktów, nie później niż na 2 dni robocze przed planowanym terminem rozpoczęcia ich usuwania.
2. Zgłoszenie, o którym mowa w ust. 1, składa się na formularzu opracowanym przez Inspekcję i udostępnionym na stronie internetowej Inspekcji.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2018-06-15 do 2019-08-13 (Dz.U.2018.1159 tekst jednolity)
[Zgłoszenie zamiaru wycofania produktów ubocznych powstałych przy wyrobie wina ] 1. W przypadku powstania obowiązku wycofania produktów ubocznych powstałych przy wyrobie wina, o którym mowa w art. 22 rozporządzenia nr 555/2008, zamiar usunięcia tych produktów zgłasza się wojewódzkiemu inspektorowi właściwemu ze względu na miejsce wyrobu wina, ze wskazaniem miejsca składowania i terminu usunięcia tych produktów, nie później niż na 2 dni robocze przed planowanym terminem rozpoczęcia ich usuwania.
2. Zgłoszenie, o którym mowa w ust. 1, składa się na formularzu opracowanym przez Inspekcję i udostępnionym na stronie internetowej Inspekcji.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2016-06-15 do 2018-06-14 (Dz.U.2016.859 tekst jednolity)
[Zgłoszenie zamiaru wycofania produktów ubocznych powstałych przy wyrobie wina ] 1. W przypadku powstania obowiązku wycofania produktów ubocznych powstałych przy wyrobie wina, o którym mowa w art. 22 rozporządzenia nr 555/2008, zamiar usunięcia tych produktów zgłasza się wojewódzkiemu inspektorowi właściwemu ze względu na miejsce wyrobu wina, ze wskazaniem miejsca składowania i terminu usunięcia tych produktów, nie później niż na 2 dni robocze przed planowanym terminem rozpoczęcia ich usuwania.
2. Zgłoszenie, o którym mowa w ust. 1, składa się na formularzu opracowanym przez Inspekcję i udostępnionym na stronie internetowej Inspekcji.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2014-08-21 do 2016-06-14 (Dz.U.2014.1104 tekst jednolity)
[Zgłoszenie zamiaru wycofania produktów ubocznych powstałych przy wyrobie wina ] 1. W przypadku powstania obowiązku wycofania produktów ubocznych powstałych przy wyrobie wina, o którym mowa w art. 22 rozporządzenia nr 555/2008, zamiar usunięcia tych produktów zgłasza się wojewódzkiemu inspektorowi właściwemu ze względu na miejsce wyrobu wina, ze wskazaniem miejsca składowania i terminu usunięcia tych produktów, nie później niż na 2 dni robocze przed planowanym terminem rozpoczęcia ich usuwania.
2. Zgłoszenie, o którym mowa w ust. 1, składa się na formularzu opracowanym przez Inspekcję i udostępnionym na stronie internetowej Inspekcji.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2011-06-25 do 2014-08-20
[Zgłoszenie zamiaru wycofania produktów ubocznych powstałych przy wyrobie wina] 1. W przypadku powstania obowiązku wycofania produktów ubocznych powstałych przy wyrobie wina, o którym mowa w art. 22 rozporządzenia nr 555/2008, zamiar usunięcia tych produktów zgłasza się wojewódzkiemu inspektorowi właściwemu ze względu na miejsce wyrobu wina, ze wskazaniem miejsca składowania i terminu usunięcia tych produktów, nie później niż na 2 dni robocze przed planowanym terminem rozpoczęcia ich usuwania.
2. Zgłoszenie, o którym mowa w ust. 1, składa się na formularzu opracowanym przez Inspekcję i udostępnionym na stronie internetowej Inspekcji.