Wersja obowiązująca od 2023-11-25
[Zgłoszenie padnięcia, zabicia albo uboju w siedzibie stada] Zgłoszenie padnięcia, zabicia albo uboju w siedzibie stada albo rzeźni zwierzęcia oznakowanego indywidualnym numerem identyfikacyjnym – w przypadku zgłoszenia dokonywanego przez posiadacza, zawiera:
1) [7] numer siedziby stada;
2) gatunek zwierzęcia;
3) numer identyfikacyjny zwierzęcia;
4) typ zdarzenia:
a) padnięcie zwierzęcia,
b) zabicie zwierzęcia z nakazu powiatowego lekarza weterynarii,
c) ubój zwierzęcia z nakazu powiatowego lekarza weterynarii,
d) ubój zwierzęcia pochodzącego z siedziby stada, w której jest utrzymywane, w celu produkcji mięsa na użytek własny,
e) ubój zwierzęcia pochodzącego z innej siedziby stada w celu produkcji mięsa na użytek własny,
f) ubój zwierzęcia z konieczności,
g) [8] śmierć zwierzęcia w innych okolicznościach niż określone w lit. a–f;
5) datę zdarzenia;
6) jeżeli dotyczy:
a) numer zakładu przetwórczego lub spalarni,
b) informację o dołączonych do zgłoszenia dokumentach, w tym o niepowtarzalnym numerze rejestracyjnym przewoźnika, numerze tablicy rejestracyjnej lub numerze rejestracyjnym środka transportu.
[7] § 7 pkt 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 4 lit. a) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 7 listopada 2023 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie dokonywania zgłoszeń, składania wniosków lub przekazywania informacji do komputerowej bazy danych (Dz.U. poz. 2450). Zmiana weszła w życie 25 listopada 2023 r.
[8] § 7 pkt 4 lit. g) dodana przez § 1 pkt 4 lit. b) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 7 listopada 2023 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie dokonywania zgłoszeń, składania wniosków lub przekazywania informacji do komputerowej bazy danych (Dz.U. poz. 2450). Zmiana weszła w życie 25 listopada 2023 r.
Wersja obowiązująca od 2023-11-25
[Zgłoszenie padnięcia, zabicia albo uboju w siedzibie stada] Zgłoszenie padnięcia, zabicia albo uboju w siedzibie stada albo rzeźni zwierzęcia oznakowanego indywidualnym numerem identyfikacyjnym – w przypadku zgłoszenia dokonywanego przez posiadacza, zawiera:
1) [7] numer siedziby stada;
2) gatunek zwierzęcia;
3) numer identyfikacyjny zwierzęcia;
4) typ zdarzenia:
a) padnięcie zwierzęcia,
b) zabicie zwierzęcia z nakazu powiatowego lekarza weterynarii,
c) ubój zwierzęcia z nakazu powiatowego lekarza weterynarii,
d) ubój zwierzęcia pochodzącego z siedziby stada, w której jest utrzymywane, w celu produkcji mięsa na użytek własny,
e) ubój zwierzęcia pochodzącego z innej siedziby stada w celu produkcji mięsa na użytek własny,
f) ubój zwierzęcia z konieczności,
g) [8] śmierć zwierzęcia w innych okolicznościach niż określone w lit. a–f;
5) datę zdarzenia;
6) jeżeli dotyczy:
a) numer zakładu przetwórczego lub spalarni,
b) informację o dołączonych do zgłoszenia dokumentach, w tym o niepowtarzalnym numerze rejestracyjnym przewoźnika, numerze tablicy rejestracyjnej lub numerze rejestracyjnym środka transportu.
[7] § 7 pkt 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 4 lit. a) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 7 listopada 2023 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie dokonywania zgłoszeń, składania wniosków lub przekazywania informacji do komputerowej bazy danych (Dz.U. poz. 2450). Zmiana weszła w życie 25 listopada 2023 r.
[8] § 7 pkt 4 lit. g) dodana przez § 1 pkt 4 lit. b) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 7 listopada 2023 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie dokonywania zgłoszeń, składania wniosków lub przekazywania informacji do komputerowej bazy danych (Dz.U. poz. 2450). Zmiana weszła w życie 25 listopada 2023 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2023-03-15 do 2023-11-24
[Zgłoszenie padnięcia, zabicia albo uboju w siedzibie stada] Zgłoszenie padnięcia, zabicia albo uboju w siedzibie stada albo rzeźni zwierzęcia oznakowanego indywidualnym numerem identyfikacyjnym – w przypadku zgłoszenia dokonywanego przez posiadacza, zawiera:
1) numer siedziby stada albo rzeźni;
2) gatunek zwierzęcia;
3) numer identyfikacyjny zwierzęcia;
4) typ zdarzenia:
a) padnięcie zwierzęcia,
b) zabicie zwierzęcia z nakazu powiatowego lekarza weterynarii,
c) ubój zwierzęcia z nakazu powiatowego lekarza weterynarii,
d) ubój zwierzęcia pochodzącego z siedziby stada, w której jest utrzymywane, w celu produkcji mięsa na użytek własny,
e) ubój zwierzęcia pochodzącego z innej siedziby stada w celu produkcji mięsa na użytek własny,
f) ubój zwierzęcia z konieczności;
5) datę zdarzenia;
6) jeżeli dotyczy:
a) numer zakładu przetwórczego lub spalarni,
b) informację o dołączonych do zgłoszenia dokumentach, w tym o niepowtarzalnym numerze rejestracyjnym przewoźnika, numerze tablicy rejestracyjnej lub numerze rejestracyjnym środka transportu.