Wersja obowiązująca od 2023.07.11     (Dz.U.2023.1318 tekst jednolity)

Art. 18a. [Oznakowanie świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową] W oznakowaniu świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową, o której mowa w art. 3 ust. 1 rozporządzenia nr 543/2011, nazwę produktu podaje się w przypadku, gdy produkt nie jest widoczny lub nazwa jest niezbędna do ustalenia rodzaju produktu.

Wersja obowiązująca od 2023.07.11     (Dz.U.2023.1318 tekst jednolity)

Art. 18a. [Oznakowanie świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową] W oznakowaniu świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową, o której mowa w art. 3 ust. 1 rozporządzenia nr 543/2011, nazwę produktu podaje się w przypadku, gdy produkt nie jest widoczny lub nazwa jest niezbędna do ustalenia rodzaju produktu.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2022.10.14 do 2023.07.10     (Dz.U.2022.2101 tekst jednolity)

Art. 18a. [Oznakowanie świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową] W oznakowaniu świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową, o której mowa w art. 3 ust. 1 rozporządzenia nr 543/2011, nazwę produktu podaje się w przypadku, gdy produkt nie jest widoczny lub nazwa jest niezbędna do ustalenia rodzaju produktu.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2021.04.02 do 2022.10.13     (Dz.U.2021.618 tekst jednolity)

Art. 18a. [Oznakowanie świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową] W oznakowaniu świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową, o której mowa w art. 3 ust. 1 rozporządzenia nr 543/2011, nazwę produktu podaje się w przypadku, gdy produkt nie jest widoczny lub nazwa jest niezbędna do ustalenia rodzaju produktu.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2019.05.17 do 2021.04.01     (Dz.U.2019.935 tekst jednolity)

[Oznakowanie świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową ] W oznakowaniu świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową, o której mowa w art. 3 ust. 1 rozporządzenia nr 543/2011, nazwę produktu podaje się w przypadku, gdy produkt nie jest widoczny lub nazwa jest niezbędna do ustalenia rodzaju produktu.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2018.06.12 do 2019.05.16     (Dz.U.2018.1131 tekst jednolity)

Art. 18a. [Oznakowanie świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową ] W oznakowaniu świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową, o której mowa w art. 3 ust. 1 rozporządzenia nr 543/2011, nazwę produktu podaje się w przypadku, gdy produkt nie jest widoczny lub nazwa jest niezbędna do ustalenia rodzaju produktu.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2016.01.13 do 2018.06.11     (Dz.U.2016.58 tekst jednolity)

Art. 18a. [Oznakowanie świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową ] W oznakowaniu świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową, o której mowa w art. 3 ust. 1 rozporządzenia nr 543/2011, nazwę produktu podaje się w przypadku, gdy produkt nie jest widoczny lub nazwa jest niezbędna do ustalenia rodzaju produktu.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2015.10.03 do 2016.01.12

[Oznakowanie świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową ] [94] W oznakowaniu świeżych owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową, o której mowa w art. 3 ust. 1 rozporządzenia nr 543/2011, nazwę produktu podaje się w przypadku, gdy produkt nie jest widoczny lub nazwa jest niezbędna do ustalenia rodzaju produktu.

[94] Art. 18a w brzmieniu ustalonym przez art. 5 pkt 25 ustawy z dnia 10 lipca 2015 r. o zmianie ustawy o Agencji Rynku Rolnego i organizacji niektórych rynków rolnych oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. poz. 1419). Zmiana weszła w życie 3 października 2015 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2012.11.15 do 2015.10.02

[Stosowanie art. 7 ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych] [34] Do znakowania owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową, o której mowa w art. 3 rozporządzenia nr 543/2011, stosuje się odpowiednio przepisy art. 7 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych.

[34] Art. 18a w brzmieniu ustalonym przez art. 1 pkt 12 ustawy z dnia 10 października 2012 r. o zmianie ustawy o organizacji rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku suszu paszowego oraz rynków lnu i konopi uprawianych na włókno (Dz.U. poz. 1258). Zmiana weszła w życie 15 listopada 2012 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2011.07.15 do 2012.11.14     (Dz.U.2011.145.868 tekst jednolity)

[Stosowanie art. 7 ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych] Do znakowania owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową, o której mowa w art. 2a rozporządzenia Komisji (WE) nr 1580/2007, stosuje się odpowiednio przepisy art. 7 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2010.12.17 do 2011.07.14

Art. 18a. [Stosowanie art. 7 ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych] [55] Do znakowania owoców i warzyw objętych ogólną normą handlową, o której mowa w art. 2a rozporządzenia Komisji (WE) nr 1580/2007, stosuje się odpowiednio przepisy art. 7 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych.

[55] Art. 18a dodany przez art. 1 pkt 18 ustawy z dnia 22 października 2010 r. o zmianie ustawy o organizacji rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku tytoniu oraz rynku suszu paszowego oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. Nr 228, poz. 1486). Zmiana weszła w życie 17 grudnia 2010 r.