history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2023-07-28    (Dz.U.2023.1448 tekst jednolity)

Art. 37. [Odpowiednie stosowanie przepisów ustawy] 1. Do wód źródlanych i wód stołowych stosuje się przepisy art. 33 ust. 1–3.

2. Wody źródlane i wody stołowe podlegają ocenie i kwalifikacji rodzajowej.

Wersja obowiązująca od 2023-07-28    (Dz.U.2023.1448 tekst jednolity)

Art. 37. [Odpowiednie stosowanie przepisów ustawy] 1. Do wód źródlanych i wód stołowych stosuje się przepisy art. 33 ust. 1–3.

2. Wody źródlane i wody stołowe podlegają ocenie i kwalifikacji rodzajowej.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2022-10-18 do 2023-07-27    (Dz.U.2022.2132 tekst jednolity)

Art. 37. [Odpowiednie stosowanie przepisów ustawy] 1. Do wód źródlanych i wód stołowych stosuje się przepisy art. 33 ust. 1–3.

2. Wody źródlane i wody stołowe podlegają ocenie i kwalifikacji rodzajowej.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2020-11-16 do 2022-10-17    (Dz.U.2020.2021 tekst jednolity)

[Odpowiednie stosowanie przepisów ustawy ] 1. Do wód źródlanych i wód stołowych stosuje się przepisy art. 33 ust. 1–3.

2. Wody źródlane i wody stołowe podlegają ocenie i kwalifikacji rodzajowej.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2019-07-05 do 2020-11-15    (Dz.U.2019.1252 tekst jednolity)

[Odpowiednie stosowanie przepisów ustawy ] 1. Do wód źródlanych i wód stołowych stosuje się przepisy art. 33 ust. 1–3.

2. Wody źródlane i wody stołowe podlegają ocenie i kwalifikacji rodzajowej.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2018-08-10 do 2019-07-04    (Dz.U.2018.1541 tekst jednolity)

[Odpowiednie stosowanie przepisów ustawy ] 1. Do wód źródlanych i wód stołowych stosuje się przepisy art. 33 ust. 1–3.

2. Wody źródlane i wody stołowe podlegają ocenie i kwalifikacji rodzajowej.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2017-01-24 do 2018-08-09    (Dz.U.2017.149 tekst jednolity)

[Odpowiednie stosowanie przepisów ustawy ] 1. Do wód źródlanych i wód stołowych stosuje się przepisy art. 33 ust. 1–3.

2. Wody źródlane i wody stołowe podlegają ocenie i kwalifikacji rodzajowej.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2015-04-30 do 2017-01-23    (Dz.U.2015.594 tekst jednolity)

[Odpowiednie stosowanie przepisów ustawy ] 1. Do wód źródlanych i wód stołowych stosuje się przepisy art. 33 ust. 1–3.

2. Wody źródlane i wody stołowe podlegają ocenie i kwalifikacji rodzajowej.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2010-07-27 do 2015-04-29    (Dz.U.2010.136.914 tekst jednolity)

[Odpowiednie stosowanie przepisów ustawy] 1. Do wód źródlanych i wód stołowych stosuje się przepisy art. 33 ust. 1–3.

2. Wody źródlane i wody stołowe podlegają ocenie i kwalifikacji rodzajowej.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2010-03-11 do 2010-07-26

[Odpowiednie stosowanie przepisów ustawy] [46] 1. Do wód źródlanych i wód stołowych stosuje się przepisy art. 33 ust. 1–3.

2. Wody źródlane i wody stołowe podlegają ocenie i kwalifikacji rodzajowej.

[46] Art. 37 w brzmieniu ustalonym przez art. 1 pkt 24 ustawy z dnia 8 stycznia 2010 r. o zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. Nr 21, poz. 105). Zmiana weszła w życie 11 marca 2010 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2006-10-28 do 2010-03-10

1. Do naturalnych wód źródlanych i wód stołowych stosuje się przepisy art. 33 ust. 1–3.

2. Naturalne wody źródlane i wody stołowe podlegają ocenie i kwalifikacji rodzajowej.