Wersja obowiązująca od 2025.11.27

§ 1. 1. Kolegium Naukowe do spraw Jakości Produktów Żywnościowych Programu POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ, zwane dalej „Kolegium”, jest organem pomocniczym Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, zwanego dalej „Ministrem”.

2. [1] W skład Kolegium wchodzą:

1) prof. dr hab. Mirosław Słowiński;

2) prof. dr hab. Mieczysław Obiedziński;

3) prof. dr hab. Anna Berthold-Pluta;

4) prof. dr hab. Artur Nowak-Far;

5) lek. med. Dariusz Rembisz;

6) mgr inż. Jerzy Tarnowski;

7) prof. dr hab. Małgorzata Korzycka;

8) prof. dr hab. Władysław Chojnowski;

9) prof. dr hab. Włodzimierz Kluciński;

10) prof. dr hab. Stanisław Kondracki;

11) prof. dr hab. inż. Zbigniew Skinder;

12) prof. dr hab. Franciszek Świderski;

13) prof. dr hab. Bolesław Wojtoń;

14) prof. dr hab. Jerzy Woy-Wojciechowski;

15) dr n. med. Dariusz Siembab;

16) mgr Adam Mroczkowski;

17) dr inż. Anna Piotrowska;

18) dr inż. Katarzyna Ratusz;

19) prof. dr hab. Renata Kazimierczak;

20) dr Piotr Szymański;

21) dr Sylwia Onacik-Gur.

3. Osoby wymienione w ust. 2 w pkt 1–6 tworzą Prezydium Kolegium.

[1] § 1 ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 zarządzenia nr 42 Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 listopada 2025 r. zmieniającego zarządzenie w sprawie Kolegium Naukowego do spraw Jakości Produktów Żywnościowych Programu POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ (Dz.Urz.MRiRW. poz. 63). Zmiana weszła w życie 27 listopada 2025 r.

Wersja obowiązująca od 2025.11.27

§ 1. 1. Kolegium Naukowe do spraw Jakości Produktów Żywnościowych Programu POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ, zwane dalej „Kolegium”, jest organem pomocniczym Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, zwanego dalej „Ministrem”.

2. [1] W skład Kolegium wchodzą:

1) prof. dr hab. Mirosław Słowiński;

2) prof. dr hab. Mieczysław Obiedziński;

3) prof. dr hab. Anna Berthold-Pluta;

4) prof. dr hab. Artur Nowak-Far;

5) lek. med. Dariusz Rembisz;

6) mgr inż. Jerzy Tarnowski;

7) prof. dr hab. Małgorzata Korzycka;

8) prof. dr hab. Władysław Chojnowski;

9) prof. dr hab. Włodzimierz Kluciński;

10) prof. dr hab. Stanisław Kondracki;

11) prof. dr hab. inż. Zbigniew Skinder;

12) prof. dr hab. Franciszek Świderski;

13) prof. dr hab. Bolesław Wojtoń;

14) prof. dr hab. Jerzy Woy-Wojciechowski;

15) dr n. med. Dariusz Siembab;

16) mgr Adam Mroczkowski;

17) dr inż. Anna Piotrowska;

18) dr inż. Katarzyna Ratusz;

19) prof. dr hab. Renata Kazimierczak;

20) dr Piotr Szymański;

21) dr Sylwia Onacik-Gur.

3. Osoby wymienione w ust. 2 w pkt 1–6 tworzą Prezydium Kolegium.

[1] § 1 ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 zarządzenia nr 42 Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 listopada 2025 r. zmieniającego zarządzenie w sprawie Kolegium Naukowego do spraw Jakości Produktów Żywnościowych Programu POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ (Dz.Urz.MRiRW. poz. 63). Zmiana weszła w życie 27 listopada 2025 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2019.10.15 do 2025.11.26

§ 1.  1. Kolegium Naukowe do spraw Jakości Produktów Żywnościowych Programu POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ, zwane dalej „Kolegium”, jest organem pomocniczym Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, zwanego dalej „Ministrem”.

2. W skład Kolegium wchodzą:

1) prof. dr hab. Mieczysław Obiedziński;

2) prof. dr hab. Małgorzata Korzycka;

3) prof. dr hab. Mirosław Słowiński;

4) prof. dr hab. Artur Nowak-Far;

5) lek. med. Dariusz Rembisz;

6) mgr inż. Jerzy Tarnowski;

7) prof. dr hab. Władysław Chojnowski;

8) prof. dr hab. Włodzimierz Kluciński;

9) prof. dr hab. Stanisław Kondracki;

10) prof. dr hab. inż. Zbigniew Skinder;

11) prof. dr hab. Franciszek Świderski;

12) prof. dr hab. Bolesław Wojtoń;

13) prof. dr hab. Jerzy Woy-Wojciechowski;

14) lek. wet. Ryszard Stanibuła;

15) dr n. med. Dariusz Siembab;

16) prof. dr hab. Stefan Ziajka;

17) mgr Adam Mroczkowski.

3. Osoby wymienione w ust. 2 w pkt 1–6 tworzą Prezydium Kolegium.