Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 2003 nr 205 poz. 1989
Wersja archiwalna od 2003-12-25 do 2004-05-01
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 2003 nr 205 poz. 1989
Wersja archiwalna od 2003-12-25 do 2004-05-01
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI1)

z dnia 3 listopada 2003 r.

w sprawie wzorów świadectw zdrowia dla towarów przywożonych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej

Na podstawie art. 11 ust. 6 ustawy z dnia 24 kwietnia 1997 r. o zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt, badaniu zwierząt rzeźnych i mięsa oraz o Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. z 1999 r. Nr 66, poz. 752, z późn. zm.2)) zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1.Wzór świadectwa zdrowia dla:

1) świeżego mięsa wołowego, cielęcego, baraniego, jagnięcego, koziego; podrobów wołowych, cielęcych, baranich, jagnięcych, kozich oraz przedżołądków wołowych i baranich, określa załącznik nr 1 do rozporządzenia;

2) świeżego mięsa wieprzowego oraz podrobów wieprzowych, określa załącznik nr 2 do rozporządzenia;

3) świeżego mięsa drobiowego oraz podrobów drobiowych, określa załącznik nr 3 do rozporządzenia;

4) przetworów mięsnych, mięsa suszonego, ekstraktów mięsnych, mączek i grysików mięsnych, określa załącznik nr 4 do rozporządzenia;

5) naturalnych jelit wieprzowych, baranich i kozich, określa załącznik nr 5 do rozporządzenia;

6) mleka i produktów mlecznych poddanych obróbce cieplnej przeznaczonych do spożycia przez ludzi, określa załącznik nr 6 do rozporządzenia;

7) produktów mlecznych uzyskanych z surowego mleka przeznaczonych do spożycia przez ludzi, określa załącznik nr 7 do rozporządzenia;

8) mleka poddanego obróbce cieplnej, produktów mlecznych uzyskanych z mleka poddanego obróbce cieplnej lub produktów mlecznych poddanych obróbce cieplnej nieprzeznaczonych do spożycia przez ludzi, określa załącznik nr 8 do rozporządzenia;

9) tłuszczu topionego zwierzęcego jadalnego lub paszowego, określa załącznik nr 9 do rozporządzenia;

10) ryb konsumpcyjnych, skorupiaków, mięczaków oraz przetworów z ryb, skorupiaków i mięczaków, określa załącznik nr 10 do rozporządzenia;

11) jaj konsumpcyjnych, określa załącznik nr 11 do rozporządzenia;

12) przetworów jajczarskich, określa załącznik nr 12 do rozporządzenia;

13) zwierzęcych jadalnych preparatów białkowych, określa załącznik nr 13 do rozporządzenia;

14) świeżego mięsa wołowego, wieprzowego, baraniego, koziego i końskiego nieprzeznaczonego do spożycia przez ludzi, określa załącznik nr 14 do rozporządzenia;

15) mączki rybnej, w tym mączki ze zwierząt morskich, z wyłączeniem ssaków morskich, określa załącznik nr 15 do rozporządzenia;

16) karmy w konserwach, półpłynnej lub suszonej przeznaczonej dla zwierząt domowych, określa załącznik nr 16 do rozporządzenia;

17) koncentratów paszowych i środków żywienia zwierząt zawierających w swoim składzie przetworzone białko zwierzęce, określa załącznik nr 17 do rozporządzenia;

18) przetworzonego białka zwierzęcego do produkcji środków żywienia zwierząt, określa załącznik nr 18 do rozporządzenia;

19) koncentratów paszowych i pasz zawierających w swoim składzie przetworzone białko zwierzęce pochodzące z ryb z wyłączeniem ssaków morskich, określa załącznik nr 19 do rozporządzenia;

20) skór surowych pozyskanych z koni, bydła, owiec, kóz, świń, określa załącznik nr 20 do rozporządzenia;

21) owiec rzeźnych i kóz rzeźnych, określa załącznik nr 21 do rozporządzenia;

22) drobiu, z wyłączeniem bezgrzebieniowych, przeznaczonego do hodowli lub chowu, określa załącznik nr 22 do rozporządzenia;

23) piskląt jednodniowych drobiu, z wyłączeniem bezgrzebieniowych, określa załącznik nr 23 do rozporządzenia;

24) jaj zapłodnionych drobiu, z wyłączeniem bezgrzebieniowych, określa załącznik nr 24 do rozporządzenia;

25) drobiu rzeźnego, z wyłączeniem bezgrzebieniowych, określa załącznik nr 25 do rozporządzenia;

26) koni przywożonych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej na okres do 90 dni, określa załącznik nr 26 do rozporządzenia;

27) koni rzeźnych, określa załącznik nr 27 do rozporządzenia;

28) koni rejestrowanych hodowlanych lub użytkowych, określa załącznik nr 28 do rozporządzenia;

29) psów lub kotów, określa załącznik nr 29 do rozporządzenia;

30) świń hodowlanych, określa załącznik nr 30 do rozporządzenia;

31) bydła hodowlanego lub użytkowego, określa załącznik nr 31 do rozporządzenia;

32) żelatyny spożywczej wieprzowo-wołowej, określa załącznik nr 32 do rozporządzenia;

33) bydlęcej żelatyny spożywczej pozyskanej ze skór bydła, określa załącznik nr 33 do rozporządzenia;

34) żelatyny spożywczej wieprzowej, określa załącznik nr 34 do rozporządzenia;

35) miodu pszczelego, określa załącznik nr 35 do rozporządzenia;

36) pierza i puchu, określa załącznik nr 36 do rozporządzenia;

37) wełny owczej potnej, określa załącznik nr 37 do rozporządzenia;

38) trofeów łowieckich z ptaków i zwierząt kopytnych, wyłącznie kości, rogów, kopyt, pazurów, poroży, zębów oraz skór, określa załącznik nr 38 do rozporządzenia.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2.Rozporządzenie traci moc z dniem uzyskania przez Rzeczpospolitą Polską członkostwa w Unii Europejskiej.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 3.Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 21 dni od dnia ogłoszenia.

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: W. Olejniczak

1) Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi kieruje działem administracji rządowej - rolnictwo, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 29 marca 2002 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi (Dz. U. Nr 32, poz. 305).

2) Zmiany tekstu jednolitego wymienionej ustawy zostały ogłoszone w Dz. U. z 2001 r. Nr 29, poz. 320, Nr 123, poz. 1350 i Nr 129, poz. 1438, z 2002 r. Nr 112, poz. 976 oraz z 2003 r. Nr 52, poz. 450, Nr 122, poz. 1144 i Nr 165, poz. 1590.

Załączniki do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
z dnia 3 listopada 2003 r (poz. 1989)

Załącznik nr 1

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 2

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 3

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 4

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 5

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 6

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 7

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 8

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 9

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 10

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 11

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 12

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 13

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 14

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 15

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 16

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 17

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 18

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 19

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 20

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 21

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 22

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 23

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 24

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 25

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 26

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 27

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 28

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 29

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 30

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 31

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 32

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 33

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 34

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 35

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 36

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 37

Wyświetl załącznik

Załącznik nr 38

Wyświetl załącznik

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00