Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 2005 nr 105 poz. 880
Wersja archiwalna od 2005-09-01 do 2006-08-31
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 2005 nr 105 poz. 880
Wersja archiwalna od 2005-09-01 do 2006-08-31
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 14 czerwca 2005 r.

w sprawie maksymalnych cen mleka i przetworów mlecznych dostarczanych do przedszkoli i szkół

Na podstawie art. 42a ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o organizacji rynku mleka i przetworów mlecznych (Dz. U. Nr 93, poz. 897 oraz z 2005 r. Nr 53, poz. 469) zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1.Ustala się maksymalne ceny mleka i przetworów mlecznych dostarczanych do przedszkoli i szkół, z wyłączeniem szkół wyższych, w roku szkolnym 2005/2006, w ramach dopłat do spożycia mleka i przetworów mlecznych w przedszkolach i szkołach, w wysokości określonej w załączniku do rozporządzenia.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2.Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 września 2005 r.

Prezes Rady Ministrów: M. Belka

Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 14 czerwca 2005 r. (poz. 880)

MAKSYMALNE CENY MLEKA I PRZETWORÓW MLECZNYCH DOSTARCZANYCH DO PRZEDSZKOLI I SZKÓŁ, Z WYŁĄCZENIEM SZKÓŁ WYŻSZYCH, W ROKU SZKOLNYM 2005/2006

Tabela nr 1

Maksymalne ceny mleka, mleka z dodatkami smakowymi i jogurtu naturalnego1)

W opakowaniach o pojemności większej niż 0,25 l

W opakowaniach o pojemności nie mniejszej niż 0,23 l i nie większej niż 0,25 l

W opakowaniach o pojemności mniejszej niż 0,23 l, ale nie mniejszej niż 0,20 l

W opakowaniach o pojemności mniejszej niż 0,20 l

Mleko o zawartości co najmniej 1 % tłuszczu, poddane obróbce cieplnej

0,76 zł/l

1,68 zł/l

1,80 zł/l

-

Mleko o zawartości co najmniej 1 % tłuszczu, poddane obróbce cieplnej, z dodatkami smakowymi, zawierające wagowo przynajmniej 90 % mleka

-

2,52 zł/l

2,80 zł/l

-

Jogurty z mleka o zawartości co najmniej 1 % tłuszczu

3,50 zł/l

3,50 zł/l

3,50 zł/1

3,50 zł/l

1) Do przeliczania litrów na kilogramy należy pomnożyć ilość litrów mleka lub przetworów mlecznych przez 1,030.

Tabela nr 2

Maksymalne ceny serów dojrzewających, serów topionych, twarożków i twarogów2)

Twarogi i twarożki o zawartości co najmniej 40 % tłuszczu w suchej masie

6,00 zł/kg

Sery topione o zawartości co najmniej 40 % tłuszczu w suchej masie

7,00 zł/kg

Sery, inne niż topione, o zawartości co najmniej 45 % tłuszczu w suchej masie

10,00 zł/kg

2) Do przeliczenia kilogramów na ekwiwalent mleka należy zastosować współczynniki określone w art. 5 ust. 2 rozporządzenia Komisji (WE) nr 2707/2000 z dnia 11 grudnia 2000 r. ustanawiającego zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1255/1999 w odniesieniu do pomocy wspólnotowej do dostarczania mleka i niektórych przetworów mlecznych dla uczniów w instytucjach edukacyjnych (Dz. Urz. WE L 311 z 12.12.2000, str. 37 oraz Dz. Urz. UE L 153 z 30.04.2004, str. 19).

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00