Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 2007 nr 2 poz. 19
Wersja archiwalna od 2007-02-08 do 2010-09-23
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 2007 nr 2 poz. 19
Wersja archiwalna od 2007-02-08 do 2010-09-23
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

Od redakcji: Rozporządzenie zostało uchylone na podstawie art. 2 ustawy z dnia 18 marca 2010 r. o zmianie ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. Nr 81, poz. 528) oraz zastąpione przez rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 września 2010 r. w sprawie sposobu ustalania weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego (Dz.U. Nr 173, poz. 1178). 

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI1)

z dnia 18 grudnia 2006 r.

w sprawie sposobu ustalania weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1.Rozporządzenie określa sposób ustalania weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego nadawanego zakładom produkującym produkty pochodzenia zwierzęcego.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2.Weterynaryjny numer identyfikacyjny, o którym mowa w § 1, składa się z cyfr, z których:

1) pierwsza i druga oznaczają symbol województwa nadany województwom w sposób określony w rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 15 grudnia 1998 r. w sprawie szczegółowych zasad prowadzenia, stosowania i udostępniania krajowego rejestru urzędowego podziału terytorialnego kraju oraz związanych z tym obowiązków organów administracji rządowej i jednostek samorządu terytorialnego (Dz. U. Nr 157, poz. 1031, z późn. zm.2));

2) trzecia i czwarta oznaczają symbol powiatu nadany powiatom danego województwa w sposób określony w przepisach rozporządzenia, o którym mowa w pkt 1;

3) piąta i szósta oznaczają symbol określający zakres i rodzaj działalności prowadzonej w zakładzie produkującym produkty pochodzenia zwierzęcego;

4) siódma i następne informują o kolejności podejmowania w danym powiecie działalności w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 3.Wykaz symboli określających zakres i rodzaj działalności prowadzonej w zakładzie produkującym produkty pochodzenia zwierzęcego stanowi załącznik do rozporządzenia.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 4.Jeżeli w zakładzie prowadzi się więcej niż jeden z rodzajów działalności w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego, powiatowy lekarz weterynarii w weterynaryjnym numerze identyfikacyjnym nadawanym takiemu zakładowi wskazuje symbol określający rodzaj działalności podstawowej prowadzonej przez ten zakład.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 5.Traci moc rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 19 kwietnia 2004 r. w sprawie sposobu ustalania weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego (Dz. U. Nr 86, poz. 807).

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 6.Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 30 dni od dnia ogłoszenia.

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: w z. M. Zagórski

1) Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi kieruje działem administracji rządowej - rolnictwo, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 lipca 2006 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi (Dz. U. Nr 131, poz. 915).

2) Zmiany wymienionego rozporządzenia zostały ogłoszone w Dz. U. z 2000 r. Nr 13, poz. 161, z 2001 r. Nr 12, poz. 100 i Nr 157, poz. 1840, z 2002 r. Nr 177, poz. 1459, z 2003 r. Nr 208, poz. 2022, z 2004 r. Nr 254, poz. 2535, z 2005 r. Nr 206, poz. 1706 oraz z 2006 r. Nr 36, poz. 246 i Nr 214, poz. 1577.

Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
z dnia 18 grudnia 2006 r. (poz. 19)

WYKAZ SYMBOLI OKREŚLAJĄCYCH ZAKRES I RODZAJ DZIAŁALNOŚCI PROWADZONEJ W ZAKŁADZIE PRODUKUJĄCYM PRODUKTY POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO

01 - ubój (bydło, świnie, jednokopytne, owce, kozy, zwierzęta dzikie utrzymywane przez człowieka, z wyłączeniem zajęczaków);

02 - ubój, rozbiór, przetwórstwo (bydło, świnie, jednokopytne, owce, kozy, zwierzęta dzikie utrzymywane przez człowieka, z wyłączeniem zajęczaków);

03 - rozbiór, przetwórstwo (bydło, świnie, jednokopytne, owce, kozy, zwierzęta dzikie utrzymywane przez człowieka, z wyłączeniem zajęczaków);

04 - ubój (drób);

05 - ubój, rozbiór, przetwórstwo (drób, zajęczaki);

06 - rozbiór, przetwórstwo (drób, zajęczaki);

07 - przetwórstwo (zwierzęta łowne);

08 - ubój (zajęczaki);

09 - przetwórstwo (skorupiaki, mięczaki);

10 - prowadzenie punktu skupu (zwierzęta łowne);

11 - prowadzenie chłodni składowej;

12 - obróbka jelit, pęcherzy i żołądków;

13 - prowadzenie fermy pozyskującej jaja konsumpcyjne (powyżej 350 kur niosek);

15 - przetwórstwo jaj lub produkcja płynnej masy jajecznej;

16 - przetwórstwo mleka;

17 - statek rybacki, statek zamrażalnia, statek przetwórnia, prowadzenie działalności w zakresie produkcji ryb, skorupiaków i mięczaków;

18 - przetwórstwo (ryby);

38 - ubój, rozbiór (bydło, świnie, jednokopytne, owce, kozy, zwierzęta dzikie utrzymywane przez człowieka, z wyłączeniem zajęczaków);

39 - ubój, rozbiór (drób, zajęczaki);

40 - przetwórstwo (bydło, świnie, jednokopytne, owce, kozy, zwierzęta dzikie utrzymywane przez człowieka, z wyłączeniem zajęczaków, zwierzęta łowne, drób);

41 - przetwórstwo (drób, zajęczaki);

42 - rozbiór (bydło, świnie, jednokopytne, owce, kozy, zwierzęta dzikie utrzymywane przez człowieka, z wyłączeniem zajęczaków);

43 - rozbiór (drób, zajęczaki);

53 - transport produktów pochodzenia zwierzęcego, z wyłączeniem mleka;

54 - przechowywanie lub transport mleka;

55 - przetwórstwo innych produktów pochodzenia zwierzęcego;

56 - sprzedaż bezpośrednia;

57 - hurtowy lub detaliczny skup lub sprzedaż produktów rybołówstwa w bazach rybackich na lądzie, rynki hurtowe i aukcje produktów rybołówstwa;

58 - prowadzenie punktu skupu jaj;

59 - pakowanie jaj;

60 - inne;

72 - prowadzenie działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej;

73 - sprzedaż bezpośrednia i prowadzenie działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej.

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00