Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (WE) nr 1101/2004 z dnia 10 czerwca 2004 r. zmieniającego załączniki I i II do rozporządzenia Rady (EWG) nr 2377/90 ustanawiającego wspólnotową procedurę dla określania maksymalnego limitu pozostałości weterynaryjnych produktów leczniczych w środkach spożywczych pochodzenia zwierzęcego
(Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 211 z dnia 12 czerwca 2004 r.)
Litera A w załączniku na str. 5 otrzymuje brzmienie:
„A Następująca(e) substancja(e) jest (są) wprowadzona(e) do Załącznika I (Wykaz substancji farmakologicznie czynnych, dla których ustalone zostały maksymalne limity pozostałości).
1. Środki przeciwzakaźne
1.2. Antybiotyki
1.2.4. Makrolidy, antybiotyki makrolidowe
| Substancja(e) farmakologicznie czynna(e) | Pozostałość znacznikowa | Gatunki zwierząt | Maksymalny limit pozostałości | Tkanki docelowe |
| »Tulatromycyna | (2R,3S,4R,5R,8R,1OR,11R,12S, 13S,14R) –2-etyl-3,4,10,13-tetrahydroksy-3, 5, 8,10,12,14-heksametyl-ll–[[3,4,6-trideoxy-3–(dimetylamino) –E-D-ksylo-hekso-pyranosyl]oksy]–l-oksa-6-azacyklopent-dekan-l5-on, wyrażone jako odpowiedniki tulatromycyny | Bydło(1) | 100 ug/kg | Tłuszcz |
|
|
| Świnie | 100 ug/kg | Skóra + tłuszcz |
| (1) Nie należy stosować u zwierząt, których mleko przeznaczone jest do spożycia przez ludzi.«” | ||||
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00
