Sprostowanie do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych
(Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.)
(Polskie wydanie specjalne, rozdział 13, tom 34, s. 319)
1. Strona 328, art. 18 akapit drugi lit. b):
| zamiast: | „b) rozporządzenie (WE) nr 853/2004 (...)”, |
| powinno być: | „b) rozporządzenie (WE) nr 854/2004 (...)”. |
2. Strona 329, załącznik I część A sekcja II pkt 4 lit. h):
| zamiast: | „h) w celu zapobieżenia zapoczątkowaniu i rozszerzeniu chorób zakaźnych mogących przenieść się na ludzie za pośrednictwem żywności, w tym poprzez podejmowanie środków ostrożności przy przyjmowaniu nowych zwierząt i zgłaszanie podejrzenia wybuchu takich epidemii właściwym organom;”, |
| powinno być: | „h) w celu zapobieżenia wystąpieniu i szerzeniu się chorób zakaźnych, które mogą być przenoszone na ludzi za pośrednictwem żywności, w tym poprzez podejmowanie środków ostrożności przy przyjmowaniu nowych zwierząt i zgłaszanie podejrzenia wystąpienia takich chorób właściwym organom;”. |
3. Strona 330, załącznik I część A sekcja III pkt 10:
| zamiast: | „(...) takie jak weterynarze, agronomowie oraz techników rolniczych (...)”, |
| powinno być: | „(...) takie jak lekarze weterynarii, agronomowie i technicy rolniczy (...)”. |
4. Strona 331, załącznik I część B pkt 2 lit. g):
| zamiast: | „g) środki ochronne mające na celu zapobieżenie powstania chorób zakaźnych przenoszonych na ludzi za pośrednictwem żywności, oraz obowiązek powiadamiania właściwego organu;”, |
| powinno być: | g) środki ochronne mające na celu zapobieżenie wystąpieniu chorób zakaźnych, które mogą być przenoszone na ludzi za pośrednictwem żywności, oraz obowiązek powiadamiania właściwego organu;”. |
5. Strona 335, załącznik II rozdział VIII pkt 2:
| zamiast: | „(...) lub będąca jej nosicielką, która może być (...). Każda osoba tak dotknięta i zatrudniona w przedsiębiorstwie sektora (...)”, |
| powinno być: | „(...) lub będąca jej nosicielem, która może być (...). Każda taka osoba zatrudniona w przedsiębiorstwie sektora (...)”. |
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00
