DECYZJA KOMISJI
z dnia 3 marca 2011 r.
zmieniająca decyzję 97/80/WE ustanawiającą przepisy w celu wdrożenia dyrektywy Rady 96/16/WE w sprawie prowadzenia badań statystycznych dotyczących sektora mleka i przetworów mlecznych
(Tekst mający znaczenie dla EOG)
(2011/142/UE)
KOMISJA EUROPEJSKA,
uwzględniając Traktat o funkcjonowaniu Unii Europejskiej,
uwzględniając dyrektywę Rady 96/16/WE z dnia 19 marca 1996 r. w sprawie prowadzenia badań statystycznych dotyczących sektora mleka i przetworów mlecznych (1), w szczególności jej art. 6 ust. 1,
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) Doświadczenie nabyte podczas stosowania decyzji Komisji 97/80/WE z dnia 18 grudnia 1996 r. ustanawiającej przepisy w celu wdrożenia dyrektywy Rady 96/16/WE w sprawie prowadzenia badań statystycznych dotyczących sektora mleka i przetworów mlecznych (2) wskazuje, że konieczne jest przyjęcie bardziej szczegółowego podziału największych zakładów mleczarskich.
(2) Należy zatem odpowiednio zmienić decyzję 97/80/WE.
(3) Środki przewidziane w niniejszej decyzji są zgodne z opinią Stałego Komitetu ds. Statystyki Rolniczej,
PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:
Artykuł 1
W załączniku II do decyzji 97/80/WE wprowadza się zmiany zgodnie z załącznikiem do niniejszej decyzji.
Artykuł 2
Niniejsza decyzja wchodzi w życie dwudziestego dnia po jej opublikowaniu w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Sporządzono w Brukseli dnia 3 marca 2011 r.
|
| W imieniu Komisji |
| José Manuel BARROSO | |
| Przewodniczący |
(1) Dz.U. L 78 z 28.3.1996, s. 27.
(2) Dz.U. L 24 z 25.1.1997, s. 26.
ZAŁĄCZNIK
Tabele D, E, F, G.1, G.2, G.3, G.4 i G.5 zawarte w załączniku II do decyzji 97/80/WE otrzymują brzmienie:
„TABELA D
Przedsiębiorstwa (1) według wielkości rocznego skupu mleka
| Kraj ...................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia ................................................................ | ||
| Klasy według wielkości skupu (w tonach na rok) | Liczba przedsiębiorstw | Skup w 1 000 t |
| 5 000 i mniej | ............................................... | .................................................. |
| 5 001 – 20 000 | ............................................... | .................................................. |
| 20 001 – 50 000 | ............................................... | .................................................. |
| 50 001 – 100 000 | ............................................... | .................................................. |
| 100 001 – 300 000 | ............................................... | .................................................. |
| 300 001 – 400 000 | ............................................... | .................................................. |
| 400 001 – 500 000 | ............................................... | .................................................. |
| 500 001 – 750 000 | ............................................... | .................................................. |
| 750 001 – 1 000 000 | ............................................... | .................................................. |
| ponad 1 000 000 | ............................................... | .................................................. |
| Łącznie | ............................................... | .................................................. |
| (1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 1 dyrektywy 96/16/WE | ||
TABELA E
Centra skupu (1) według wielkości rocznego skupu mleka
| Kraj ........................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia .......................................................... | ||
| Klasy według wielkości skupu (w tonach na rok) | Liczba | Skup w 1 000 t |
| 1 000 i mniej | ............................................... | .................................................. |
| 1 001 – 5 000 | ............................................... | .................................................. |
| 5 001 – 20 000 | ............................................... | .................................................. |
| 20 001 – 50 000 | ............................................... | .................................................. |
| 50 001 – 100 000 | ............................................... | .................................................. |
| ponad 100 000 | ............................................... | .................................................. |
| Łącznie | ............................................... | .................................................. |
| (1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 2 dyrektywy 96/16/WE | ||
TABELA F
Przedsiębiorstwa (1) według ilości mleka przetworzonego
| Kraj ........................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia .......................................................... | ||
| Klasy według ilości mleka przetworzonego (w tonach na rok) | Liczba przedsiębiorstw | Ilość w 1 000 t |
| 5 000 i mniej | ............................................... | .................................................. |
| 5 001 – 20 000 | ............................................... | ............................................... |
| 20 001 – 50 000 | ............................................... | .................................................. |
| 50 001 – 100 000 | ............................................... | .................................................. |
| 100 001 – 300 000 | ............................................... | .................................................. |
| 300 001 – 400 000 | ............................................... | .................................................. |
| 400 001 – 500 000 | ............................................... | .................................................. |
| 500 001 – 750 000 | ............................................... | .................................................. |
| 750 001 – 1 000 000 | ............................................... | .................................................. |
| ponad 1 000 000 | ............................................... | .................................................. |
| Łącznie | ............................................... | .................................................. |
| (1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 1 dyrektywy 96/16/WE | ||
TABELA G.1
Przedsiębiorstwa (1) według rocznej produkcji niektórych grup przetworów mlecznych
| Kraj ........................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia .......................................................... | ||
| Grupy przetworów: PRZETWORY ŚWIEŻE (1) | ||
| Klasy według wielkości produkcji (w tonach na rok) | Liczba przedsiębiorstw | Roczna produkcja (w 1 000 t) |
| 1 000 i mniej | ............................................... | .................................................. |
| 1 001 – 10 000 | ............................................... | .................................................. |
| 10 001 – 30 000 | ............................................... | .................................................. |
| 30 001 – 50 000 | ............................................... | .................................................. |
| 50 001 – 100 000 | ............................................... | .................................................. |
| 100 001 – 150 000 | ............................................... | .................................................. |
| 150 001 – 200 000 | ............................................... | .................................................. |
| 200 001 – 250 000 | ............................................... | .................................................. |
| ponad 250 000 | ............................................... | .................................................. |
| Łącznie | ............................................... | .................................................. |
| (1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 1 dyrektywy 96/16/WE | ||
TABELA G.2
Przedsiębiorstwa (1) według rocznej produkcji niektórych grup przetworów mlecznych
| Kraj ........................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia .......................................................... | ||
| Grupy przetworów: MLEKO SPOŻYWCZE (11) | ||
| Klasy według wielkości produkcji (w tonach na rok) | Liczba przedsiębiorstw | Roczna produkcja (w 1 000 t) |
| 1 000 i mniej | ............................................... | .................................................. |
| 1 001 – 10 000 | ............................................... | .................................................. |
| 10 001 – 30 000 | ............................................... | .................................................. |
| 30 001 – 100 000 | ............................................... | .................................................. |
| 100 001 – 150 000 | ............................................... | ................................................. |
| 150 001 – 200 000 | ............................................... | ................................................. |
| 200 001 – 250 000 | ............................................... | ................................................. |
| ponad 250 000 | ............................................... | ................................................. |
| Łącznie | ............................................... | .................................................. |
| (1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 1 dyrektywy 96/16/WE | ||
TABELA G.3
Przedsiębiorstwa (1) według rocznej produkcji niektórych grup przetworów mlecznych
| Kraj ........................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia .......................................................... | ||
| Grupy przetworów: PRODUKTY MLECZARSKIE W PROSZKU (22) | ||
| Klasy według wielkości produkcji (w tonach na rok) | Liczba przedsiębiorstw | Roczna produkcja (w 1 000 t) |
| 1 000 i mniej | ............................................... | .................................................. |
| 1 001 – 5 000 | ............................................... | .................................................. |
| 5 001 – 20 000 | ............................................... | .................................................. |
| 20 001 – 25 000 | ............................................... | .................................................. |
| ponad 25 000 | ............................................... | .................................................. |
| Łącznie | ............................................... | .................................................. |
| (1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 1 dyrektywy 96/16/WE | ||
TABELA G.4
Przedsiębiorstwa (1) według rocznej produkcji niektórych grup przetworów mlecznych
| Kraj ........................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia .......................................................... | ||
| Grupy przetworów: MASŁO (23) | ||
| Klasy według wielkości produkcji (w tonach na rok) | Liczba przedsiębiorstw | Roczna produkcja (w 1 000 t) |
| 100 i mniej | ............................................... | .................................................. |
| 101 – 1 000 | ............................................... | .................................................. |
| 1 001 – 5 000 | ............................................... | .................................................. |
| 5 001 – 10 000 | ............................................... | .................................................. |
| 10 001 – 15 000 | ............................................... | .................................................. |
| 15 001 – 20 000 | ............................................... | .................................................. |
| 20 001 – 25 000 | ............................................... | .................................................. |
| ponad 25 000 | ............................................... | .................................................. |
| Łącznie | ............................................... | .................................................. |
| (1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 1 dyrektywy 96/16/WE | ||
TABELA G.5
Przedsiębiorstwa (1) według rocznej produkcji niektórych grup przetworów mlecznych
| Kraj ........................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia .......................................................... | ||
| Grupy przetworów: SER (wszystkie rodzaje) (24) | ||
| Klasy według wielkości produkcji (w tonach na rok) | Liczba przedsiębiorstw | Roczna produkcja (w 1 000 t) |
| 100 i mniej | ............................................... | .................................................. |
| 101 – 1 000 | ............................................... | .................................................. |
| 1 001 – 4 000 | ............................................... | .................................................. |
| 4 001 – 10 000 | ............................................... | .................................................. |
| 10 001 – 15 000 | ............................................... | .................................................. |
| 15 001 – 20 000 | ............................................... | .................................................. |
| 20 001 – 25 000 | ............................................... | .................................................. |
| ponad 25 000 | ............................................... | .................................................. |
| Łącznie | ............................................... | .................................................. |
| (1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 1 dyrektywy 96/16/WE” | ||
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00
