Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (UE) 2015/647 z dnia 24 kwietnia 2015 r. w sprawie zmiany i sprostowania załączników II i III do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania określonych dodatków do żywności (Dz.U. L 107 z 25.4.2015)
Strona 6, pkt III ppkt 5 lit. a) w załączniku I - część E kategoria 02.1 „Tłuszcze i oleje zasadniczo bezwodne, wyłączając bezwodny tłuszcz mleczny” wpis dotyczący E 270 kolumna ostatnia w załączniku II; pkt III ppkt 5 lit. b) w załączniku I - część E kategoria 02.1 „Tłuszcze i oleje zasadniczo bezwodne, wyłączając bezwodny tłuszcz mleczny” wpis dotyczący E 300 kolumna ostatnia w załączniku II oraz pkt III ppkt 5 lit. c) w załączniku I - część E kategoria 02.1 „Tłuszcze i oleje zasadniczo bezwodne, wyłączając bezwodny tłuszcz mleczny” wpis dotyczący E 472c kolumna ostatnia w załączniku II:
zamiast:
„z wyjątkiem olejów virgin i oliwy z oliwek”,
powinno być:
„z wyjątkiem olejów z pierwszego tłoczenia i oliw z oliwek”.
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00
