Sprostowanie do rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) 2022/2105 z dnia 29 lipca 2022 r. ustanawiającego przepisy dotyczące kontroli zgodności norm handlowych w odniesieniu do oliwy z oliwek oraz metod analizy właściwości oliwy z oliwek (Dz.U. L 284 z 4.11.2022)
Strona 30, tabela pozycja 7 kolumna druga w załączniku I:
zamiast:
„Estry etylowe kwasu tłuszczowego, woski”,
powinno być:
„Estry etylowe kwasów tłuszczowych, woski”.
Strona 30, tabela pozycja 8 kolumna druga w załączniku I:
zamiast:
„skład sterolu”,
powinno być:
„skład steroli”.
Strona 34, tabela 1 pozycja 7 pole drugie w załączniku III:
zamiast:
„ Estry etylowe kwasu tłuszczowego (mg/kg) ”,
powinno być:
„ Estry etylowe kwasów tłuszczowych (mg/kg) ”.
Strona 36, tabela 3 pozycja 3 pole drugie w załączniku III; strona 37, tabela 4 pozycja 3 pole drugie w załączniku III; strona 40, tabela 7 pozycja 2 pole drugie w załączniku III; strona 41, tabela 8 pozycja 2 pole drugie w załączniku III; strona 44, tabela 11 pozycja 3 pole drugie w załączniku III:
zamiast:
„ Skład kwasu tłuszczowego ”,
powinno być:
„ Skład kwasów tłuszczowych ”.
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00
