Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
comment

Artykuł

TEMATY:
TEMATY:
Data publikacji: 2022-08-30

Ani wino, ani piwo, ani wódka, a jednak z banderolą

Napój niemusujący i fermentowany zaliczany do kodu CN 2206 00 59 - Pozostałe napoje fermentowane (np. cydr, perry i miód pitny, sake) też musi być oznaczony znakiem akcyzy - orzekł WSA w Warszawie.

Sprawa dotyczyła producenta piwa i napojów na bazie słodu, który wprowadził na rynek nowy produkt niemusujący i fermentowany. Uzyskał dla niego wiążącą informację akcyzową (WIA), z której wynikało, że produkt nie ma cech charakterystycznych dla piwa i dlatego nie może zostać zaklasyfikowany do pozycji CN 2203.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00