Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Interpretacja indywidualna z dnia 02.04.2014, sygn. IPPP2/443-61/14-2/AO, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP2/443-61/14-2/AO

w zakresie sposobu oznaczania na paragonie fiskalnym nazw sprzedawanych towarów bez dodatków i z dodatkami

Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz.U. z 2012 r., poz. 749 z późn. zm.) oraz § 7 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz.U. Nr 112, poz. 770 z późn. zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko Wnioskodawcy - przedstawione we wniosku z 23 stycznia 2014 r. (data wpływu 24 stycznia 2014 r.) o wydanie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie

  • sposobu oznaczania na paragonie fiskalnym nazw sprzedawanych towarów bez dodatków jest prawidłowe,
  • sposobu oznaczania na paragonie fiskalnym nazw sprzedawanych towarów z dodatkami jest nieprawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 24 stycznia 2014 r. wpłynął do Organu ww. wniosek o wydanie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie sposobu oznaczania na paragonie fiskalnym nazw sprzedawanych towarów.

We wniosku przedstawiono następujące zdarzenie przyszłe:

Podatnik prowadzi sezonową działalność gastronomiczną na terenie całego kraju w miesiącach wiosennych i letnich. Docelowo działalność ma być całoroczna. W 2013 roku działalność handlowa podatnika zakończona została z dniem 30 września. W 2014 roku podatnik planuje rozpoczęcie działalności handlowej na początku 2. kwartału.

W ofercie handlowej podatnika, przewidzianej na 2014 rok, znajdują się świeże produkty słodkiej gastronomii, w szczególności:

  • Gofry - bez dodatków lub z dodatkami, dobieranymi przez konsumenta na bieżąco w chwili zakupu;
  • Lody włoskie z maszyny oraz lody świderki z maszyny - bez dodatków lub z dodatkami dobieranymi przez konsumenta w chwili zakupu;
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00