Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
archiwalny
Dziennik Ustaw rok 2001 nr 26 poz. 292
Wersja archiwalna od 2001-04-13 do 2003-08-22
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Ustaw rok 2001 nr 26 poz. 292
Wersja archiwalna od 2001-04-13 do 2003-08-22
Akt prawny
archiwalny
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA l ROZWOJU WSI

z dnia 15 marca 2001 r.

w sprawie wykazu produktów i grup produktów, dla których mogą być utworzone grupy producentów rolnych, minimalnej rocznej wielkości produkcji towarowej oraz minimalnej liczby członków grupy producentów rolnych

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1.Określa się:

1) wykaz produktów i grup produktów, dla których mogą być utworzone grupy producentów rolnych - stanowiący załącznik do rozporządzenia,

2) minimalną roczną wielkość produkcji towarowej grupy producentów rolnych, która wynosi co najmniej 200 000 złotych netto,

3) minimalną liczbę członków grupy producentów rolnych, która wynosi co najmniej 5.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2.[1] Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: A. Balazs

Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju
Wsi z dnia 15 marca 2001 r. (poz. 292)

1. WYKAZ PRODUKTÓW, DLA KTÓRYCH MOGĄ BYĆ UTWORZONE GRUPY PRODUCENTÓW ROLNYCH:

1) konie żywe rzeźne,

2) mięso końskie - świeże, chłodzone lub mrożone,

3) bydło żywe,

4) mięso wołowe świeże - chłodzone lub mrożone,

5) trzoda chlewna żywa,

6) mięso wieprzowe - świeże, chłodzone lub mrożone,

7) drób domowy żywy,

8) mięso i jadalne podroby z drobiu - świeże, chłodzone lub mrożone,

9) króliki domowe żywe,

10) mięso królicze i jadalne podroby królicze - świeże, chłodzone lub mrożone,

11) mleko,

12) jaja ptasie,

13) ziemniaki - świeże lub chłodzone,

14) buraki cukrowe,

15) szyszki chmielowe,

16) miód naturalny,

17) liście tytoniu suszone.

2. WYKAZ GRUP PRODUKTÓW, DLA KTÓRYCH MOGĄ BYĆ UTWORZONE GRUPY PRODUCENTÓW ROLNYCH:

1) owce, kozy - żywe,

2) mięso baranie, kozie - świeże, chłodzone lub mrożone,

3) ryby żywe słodkowodne,

4) ryby słodkowodne - świeże, chłodzone lub mrożone,

5) owoce i warzywa,

6) owoce,

7) warzywa,

8) owoce przeznaczone dla przetwórstwa,

9) warzywa przeznaczone dla przetwórstwa,

10) owoce i warzywa przeznaczone dla przetwórstwa,

11) grzyby jadalne,

12) orzechy - włoskie, laskowe,

13) ziarno zbóż,

14) nasiona roślin oleistych,

15) len, konopie - uprawiane na włókno,

16) rośliny zielne (lecznicze),

17) kwiaty świeże - cięte, doniczkowe,

18) ozdobne rośliny ogrodnicze, szkółkarstwo roślin - sadowniczych, ozdobnych,

19) materiał siewny.

[1] Rozporządzenie wchodzi w życie 13 kwietnia 2001 r.

Rozporządzenie traci moc 22 sierpnia 2003 r. na podstawie § 3 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 4 lipca 2003 r. w sprawie wykazu produktów i grup produktów, dla których mogą być tworzone grupy producentów rolnych, minimalnej rocznej wielkości produkcji towarowej oraz minimalnej liczby członków grupy producentów rolnych (Dz.U. Nr 138, poz. 1319).

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00