Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2004 nr 172 str. 3
Wersja aktualna od 2004-05-07
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2004 nr 172 str. 3
Wersja aktualna od 2004-05-07
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 947/2004

z dnia 4 maja 2004

ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2913/92 z dnia 12 października 1992(1) ustanawiające Wspólnotowy Kodeks Celny ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 2700/ 2000(2),

uwzględniając rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2454/93 z dnia 2 lipca 1993(3) ustanawiające przepisy w celu wykonania rozporządzenia Rady (EWG) nr 2913/92(4), ostatnio amienione rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2286/2003, a w szczególności jego art. 173, ust.1,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Art. 173 do 177 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 przewidują, że Komisja okresowo ustala wartości jednostkowe dla produktów wskazanych w klasyfikacji w załączniku 26 do tego rozporządzenia.

(2) Stosowanie zasad i kryteriów określonych w wyżej wymienionych artykułach do elementów przekazanych Komisji zgodnie z art. 173 ust. 2 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 prowadzi do ustanowienia wartości jednostkowych określonych w Załączniku do niniejszego rozporządzenia w stosunku do produktów, o których mowa,



PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł 1

Wartości jednostkowe określone w art. 173 ust. 1 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 ustanawia się zgodnie z tabelą zawartą w Załączniku.

Artykuł 2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 7 maja 2004 r.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.


Sporządzono w Brukseli, dnia 4 maja 2004 r.

W imieniu Komisji
Erkki LIIKANEN
Członek Komisji



(1) Dz.U. L 302 z 19.10.1992, str. 1.

(2) Dz.U. L 311 z 12.12.2000, str. 17.

(3) Dz.U. L 253 z 11.10.1993, str. 1.

(4) Dz.U. L 343 z 31.12.2003, str. 1.



ZAŁĄCZNIK

Pozycja Wyszczególnienie Liczba wartości jednostkowych na 100 kg
Gatunki, Odmiany, Kod CN

EUR

DKK

SEK

GEF

1.10

Ziemniaki młode

0701 90 50

54,06 402,26 494,55 36,42
1.30

Cebula (inna niż do sadzenia)

070 310 19

38,38 285,59 351,11 25,86
1.40

Czosnek

0703 20 00

134,48 1 000,67 1 230,23 90,60
1.50

Pory

ex 0703 90 00

53,49 398,04 489,36 36,04
1.60

Kalafior

0704 10 00

1.80

Kapusta biała i czerwona

0704 90 10

59,90 445,73 547,98 40,35
1.90

Brokuly lub kalarepa (Brassica oleracea. var. italica)

0704 90 90

61,43 457,11 561,98 41,39
1.100

Kapusta pekińska

ex 0704 90 90

67,68 503,59 619,11 45,59
1.110

Salata glowiasta

070 511 00

1.130

Marchew

ex 0706 10 00

37,82 281,43 346,00 25,48
1.140

Rzodkiewka

ex 0706 90 90

65,10 484,42 595,55 43,86
1.160

Groch (Pisum sativum)

0708 10 00

363,92 2 708,03 3 329,28 245,18
1.170

1.170.1

1.170.2

Fasola

– Fasola (Vigna spp., Phaseolus spp.)

ex 0708 20 00

– Fasola (Phaseolus ssp., vulgaris var. Compressus Savi)

ex 0708 20 00

122,67

178,98

912,81

1 331,86

1 122,21

1 637,40

82,64

120,58

1.180

Bób

ex 0708 90 00

1.190

Karczochy

0709 10 00

1.200

1.200.1

1.200.2

Szparagi

– zielone

ex 0709 20 00

– pozostałe

0709 20 00

254,24

370,14

1 891,86

2 754,31

2 325,88

3 386,18

171,28

249,37

1.210

Oberzyny (baklazany)

0709 30 00

127,70 950,23 1 168,22 86,03
1.220

Seler naciowy (Apium graveolens L., var. dulce)

ex 0709 40 00

56,94 423,70 520,90 38,36
1.230

Pieprznik jadalny

0709 59 10

994,91 7 403,32 9 101,74 670,27
1.240

Papryka słodka

0709 60 10

197,62 1 470,56 1 807,93 133,14
1.250

Koper

0709 90 50

1.270

Słodkie ziemniaki, całe, świeże (przeznaczone do spożycia przez ludzi)

0714 20 10

127,80 950,96 1 169,12 86,10
2.10

Kasztany (Castanea spp.), świeze

ex 0802 40 00

2.30

Ananas, świeży

ex 0804 30 00

94,13 700,44 861,13 63,42
2.40

Awokado, świeże

ex 0804 40 00

143,65

1 068,92

1 314,14

96,78
2.50

Guawa, mango, świeże

ex 0804 50

2.60

2.60.1

2.60.2

2.60.3

Słodkie pomarańcze, świeże:

– Krwiste i półkrwiste

0805 10 10

– Nawele, Naweliny, Nawelaty, Salustiany, Vernasy, Valencjany, Maltańskie, Szamutiasy, Ovalisy, Trovita i Hamliny

0805 10 30

– Pozostałe

0805 10 50

2.70

2.70.1

2.70.2

2.70.3

2.70.4

Mandarynki (łącznie z tangerinami i satsumas), świeże, klementynki, wilkingi i podobne hybrydy cytrusowe, świeże

– Klementynk

ex 0805 20 10

– Monrealesy i satsumas

ex 0805 20 30

– Mandarynki i wilkingi

ex 0805 20 50

– Tangeryny i pozostałe

ex 0805 20 70

ex 0805 20 90

103,41

83,67

71,22

55,54

769,51

622,60

529,95

413,30

946,04

765,43

651,53

508,12

69,67

56,37

47,98

37,42

2.85

Limy (Citrus aurantifolia), świeże

0805 50 90

119,12 886,36 1 089,70 80,25
2.90

2.90.1

2.90.2

Grejpfruty, świeże

– białe ex

0805 40 00

– różowe ex

0805 40 00

48,31

57,96

359,50

431,31

441,97

530,25

32,55

39,05

2.100

Winogrona stołowe

0806 10 10

159,50 1 186,91 1 459,20 107,46
2.110

Arbuzy

0807 1100

70,04 521,18 640,75 47,19
2.120

2.120.1

2.120.2

Melony (inne niż arbuzy)

– Amarillo, cuper, honey dew (w tym cantalene), onteniente, piel de sapo (w tym verde liso), rochet, tendral, futuro

ex0807 19 00

– Pozostałe

ex 0807 19 00

63,99

99,28

476,17

738,79

585,41

908,28

43,11

66,89

2.140

2.140.1

2.140.2

Gruszki

– Gruszki – Nashi (Pyrus pyrifolia), Pears – Ya (Pyrus bretscheideri)

ex 0808 20 50

– Pozostałe

ex 0808 20 50

71,36

68,18

531,00

507,34

652,82

623,73

48,08

45,93

2.150

Morele

0809 10 00

608,11 4 525,07 5 563,17 409,68
2.160

Wiśnie i czereśnie

0809 20 95

0809 20 05

338,62 2 519,74 3 097,80 228,13
2.170

Brzoskwinie

0809 30 90

179,38 1 334,77 1 640,98 120,85
2.180

Nektaryny

ex 0809 30 10

148,19 1 102,72 1 355,69 99,84
2.190

Śliwki

0809 40 05

116,14 864,24 1 062,51 78,25
2.200

Truskawki i poziomki

0810 10 00

112,40 836,39 1028,27 75,72
2.205

Maliny

0810 20 10

304,95 2 269,19 2 789,77 205,44
2.210

Owoce z gatunku Vaccinium myrtillus

0810 40 30

1 605,61 11 947,67 14 688,60 1081,70
2.220

Owoce kiwi (Actinidia chinensis Planch.)

0810 50 00

118,99 885,40 1 088,53 80,16
2.230

Granaty

ex 0810 90 95

251,24 1 869,53 2 298,42 169,26
2.240

Khakis (w tym owoce sharon)

ex 0810 90 95

287,27 2 137,60 2 627,99 193,53
2.250

Liczi (śliwki chińskie)

ex 0810 90

* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00