Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2004 nr 276 str. 3
Wersja aktualna od 2004-08-27
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2004 nr 276 str. 3
Wersja aktualna od 2004-08-27
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1506/2004

z dnia 24 sierpnia 2004 r.

ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2913/92 z dnia 12 października 1992 ustanawiające Wspólnotowy Kodeks Celny(1),

uwzględniając rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2454/93 z dnia 2 lipca 1993 ustanawiające przepisy w celu wykonania rozporządzenia Rady (EWG) nr 2913/92(2), a w szczególności jego art. 173, ust. 1,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Art. 173 do 177 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 przewidują, że Komisja okresowo ustala wartości jednostkowe dla produktów wskazanych w klasyfikacji w załączniku 26 do tego rozporządzenia.

(2) Stosowanie zasad i kryteriów określonych w wyżej wymienionych artykułach do elementów przekazanych Komisji zgodnie z art. 173 ust. 2 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 prowadzi do ustanowienia wartości jednostkowych określonych w Załączniku do niniejszego rozporządzenia w stosunku do produktów, o których mowa,



PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł 1

Wartości jednostkowe określone w art. 173 ust. 1 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 ustanawia się zgodnie z tabelą zawartą w Załączniku.

Artykuł 2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 27 sierpnia 2004 r.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.


Sporządzono w Brukseli, dnia 24 sierpnia 2004 r.

W imieniu Komisji
Olli REHN
Członek Komisji



(1) Dz.U. L 302 z 19.10.1992, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 2700/2000 (Dz.U. L 311 z 12.12.2000, str. 17).

(2) Dz.U. L 253 z 11.10.1993, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2286/2003 (Dz.U. L 343 z 31.12.2003, str. 1).

ZAŁĄCZNIK

Pozycja

Wyszczególnienie

Liczba wartości jednostkowych na 100 kg

Gatunki, Odmiany, Kod CN

EUR

LTL

SEK

CYP

LVL

GBP

CZK

MTL

DKK

PLN

EEK

SIT

HUF

SKK

1.10

Ziemniaki młode

070 190 50

1.30

Cebula (inna niż do sadzenia)

070 310 19

25,42 14,69 804,82 189,07 397,75 6 395,31
87,77 16,82 10,86 113,43 6 91 019,49 1 019,49
233,83 17,14

1.40

Czosnek

0703 20 00

98,95 57,18 3 132,87 736,00 1 548,29 24 894,75
341,67 65,46 42,28 441,54 23 747,87 3 968,53
910,22 66,72

1.50

Pory

ex 0703 90 00

45,21 26,12 1431,35 336,26 707,38 11 373,93
156,10 29,91 19,32 201,73 10 849,95 1 813,15
415,86 30,49

1.60

Kalafior 0704 10 00

1.80

Kapusta biała i czerwona

0704 90 10

32,61 18,84 1 032,43 242,55 510,24 8 204,02
112,60 21,57 13,93 145,51 7 826,07 1 307,82
299,96 21,99

1.90

Brokuly lub kalarepa (Brassica oleracea. var. italica)

ex 0704 90 90

61,43 35,49 1 944,87 456,90 961,17 15 454,56
212,11 40,64 26,25 274,11 14 742,59 2 463,65
565,06 41,42

1.100

Kapusta pekińska

ex 0704 90 90

75,36 43,54 2 385,90 560,51 1 179,13 18 959,07
260,20 49,85 32,20 336,26 18 085,65 3 022,31
693,20 50,82

1.110

Salata glowiasta 0705 1100

1.130

Marchew

ex 0706 10 00

26,74 15,45 846,59 198,89 418,39 6 727,25
92,33 17,69 11,43 119,32 6 417,33 1 072,41
245,97 18,03

1.140

Rzodkiewka

ex 0706 90 90

44,01 25,43 1 393,36 327,34 688,61 11 072,04
151,96 29,11 18,81 196,38 10 561,96 1 765,02
404,83 29,68

1.160

Groch (Pisum sativum)

0708 10 00

308,24 178,10 9 758,75 2 292,60 4 822,84 77 545,96
1 064,28 203,90 131,71 1 375,38 73 973,51 12 361,80
2 835,31 207,84

1.170

Fasola

1.170.1

– Fasola (Vigna spp., Phaseolus

spp.) ex 0708 20 00

83,28 48,12 2 636,64 619,42 1 303,05 20 951,58
287,55 55,09 35,59 371,60 19 986,37 3 339,94
766,05 56,16

1.170.2

– Fasola (Phaseolus ssp., vulgaris var. Compressus Savi) ex 0708 20 00

128,20 74,07 4 058,81 953,53 2 4058,819 32 252,56
442,65 84,80 54,78 572,04 30 766,72 5 141,46
1 179,25 86,45

1.180

Bób ex 0708 90 00

1.190

Karczochy 0709 10 00

1.200

Szparagi

1.200.1

– zielone

ex 0709 20 00

388,24 224,33 12 291,76 2 887,67 6 074,68 97 674,10
1 340,52 256,82 165,90 1 732,38 93 174,37 15 570,47
3 571,25 261,79

1.200.2

– pozostałe

ex 0709 20 00

455,13 262,97 14 409,42 3 385,17 7 121,24 114 501,61
1 571,47 301,07 194,48 2 030,84 109 226,65 18 252,99
4 186,51 306,89

1.210

Oberzyny (baklazany)

0709 30 00

84,11 48,60 2 663,00 625,61 1 316,07 21 160,97
290,42 55,64 35,94 375,32 20 186,11 3 373,32
773,71 56,72

1.220

Seler naciowy (Apium graveolens L., var. dulce) ex 0709 40 00

83,53 48,26 2 644,56 621,28 1 306,96 21 014,48
288,41 55,26 35,69 372,72 20 046,36 3 349,97
768,35 56,32

1.230

Pieprznik jadalny

0709 59 10

553,21 319,64 17 514,63 4 114,67 8 655,86 139 17
1 910,12 365,95 236,39 2 468,48 132 764,87 22 186,49
5 088,70 373,03

1.240

Papryka słodka

0709 60 10

122,96 71,05 3 892,85 914,54 1 923,88 30 933,80
424,55 81,34 52,54 548,65 29 508,71 4 931,23
1 131,03 82,91

1.250

Koper 0709 90 50

1.270

Słodkie ziemniaki, całe, świeże (przeznaczone do spożycia przez ludzi)

0714 20 10

100,70 58,18 3 188,15 748,98 1 575,61 25 334,03
347,70 66,61 43,03 449,33 24 166,92 4 038,56
926,29 67,90

2.10

Kasztany (Castanea spp.), świeze ex 0802 40 00

2.30

Ananas, świeży

ex 0804 30 00

79,16 45,74 2 506,28 588,79 1 238,62 19 915,63
273,33 52,37 3353 353,23 18 998,14 3 174,80
728,17 53,38

2.40

Awokado, świeże

ex 0804 40 00

191,74 110,79 6 070,48 1 426,12 3 000,07 48 237,85
662,04 126,84 81,93 855,56 46 015,59 7 689,72
1 763,72 129,29

2.50

Guawa, mango, świeże ex 0804 50

2.60

Słodkie pomarańcze, świeże:

2.60.1

– Krwiste i półkrwiste

0805 10 10

48,60 28,08 1 538,68 361,48 760,42 12 226,79
167,81 32,15 20,77 216,86 11 663,51 1 949,10
447,05 32,77

2.60.2

– Nawele, Naweliny, Nawelaty, Salustiany, Vernasy, Valencjany, Maltańskie, Szamutiasy, Ovalisy, Trovita i Hamliny 0805 10 30

56,97 32,92 1 803,63 423,72 891,37 14 332,19
196,70 37,68 24,34 254,20 13 671,92 2 284,73
524,03 38,41

2.60.3

– Pozostałe

0805 10 50

62,90 36,34 1 991,39 467,83 984,16 15 824,21
217,18 41,61 26,88 280,66 15 095,20 2 522,58
578,58 42,41

2.70

Mandarynki (łącznie z tangerinami i satsumas), świeże, klementynki, wilkingi i podobne hybrydy cytrusowe, świeże

2.70.1

– Klementynki

ex 0805 20 10

79,07 45,69 2 503,41 588,12 1 237,20 19 892,83
273,02 52,31 33,79 352,83 18 976,39 3 171,17
727,34 53,32

2.70.2

– Monrealesy i satsumas

ex0805 20 30

74,80 43,22 2 368,17 556,35 1 170,37 18 818,18
258,27 49,48 31,96 333,77 17 951,25 2 999,85
688,05 50,44

2.70.3

– Mandarynki i wilkingi

ex 0805 20 50

69,38 40,09 2 196,55 516,03 1085,55 17 454,42
239,55 45,89 29,65 309,58 16 650,31 2 782,45
638,18 46,78

2.70.4

– Tangeryny i pozostałe

ex0805 20 70

ex0805 20 90

57,18 33,04 1 810,45 425,32 894,74 14 386,35
197,44 37,83 24,43 255,16 13 723,59 2 293,36
526,01 38,56

2.85

Limy (Citrus aurantifolia), świeże

0805 50 90

101,39 58,58 3 209,92 754,10 1 586,36 25 506,97
350,07 67,07 43,32 452,40 24 331,89 4 066,13
932,61 68,37

2.90

Grejpfruty, świeże

2.90.1

– białe

ex 0805 40 00

37,33 21,57 1 182,00 277,69 584,15 9 392,56
128,91 24,70 15,95 166,59 8 959,86 1 497,29
343,42 25,17

2.90.2

– różowe

ex 0805 40 00

58,11 33,57 1 839,67 432,19 909,18 14 618,58
200,63 38,44 24,83 259,28 13 945,12 2 330,39
534,50 39,18

2.100

Winogrona stołowe

0806 10 10

2.110

Arbuzy

0807 1100

21,79 12,59 689,87 162,07 340,94 5 481,93
75,24 14,41 9,31 97,23 5 229,38 873,89
200,44 14,69

2.120

Melony (inne niż arbuzy)

2.120.1

– Amarillo, cuper, honey dew (w tym cantalene), onteniente, piel de sapo (w tym verde liso), rochet, tendral, futuro ex 0807 19 00

81,77 47,25 2 588,84 608,19 1 279,42 20 571,70
282,34 54,09 34,94 364,87 19 623,98 3 279,39
752,16 55,14

2.120.2

– Pozostałe

ex 0807 19 00

77,69 44,89 2 459,76 577,87 1 215,63 19 546,03
268,26 51,39 33,20 346,67 18 645,57 3 115,88
714,66 52,39

2.140

Gruszki

2.140.1

– Gruszki – Nashi (Pyrus pyrifolia), Pears – Ya (Pyrus bretscheideri)

ex 0808 20 50

2.140.2

– Pozostałe

ex 0808 20 50

2.150

Morele

0809 10 00

116,91 67,55 3 701,51 869,59 1829,31 29 413,30
403,68 77,34 49,96 521,68 28 058,26 4 688,85
1 075,44 78,84

2.160

Wiśnie i czereśnie

0809 20 95 0809 20 05

481,40 278,15 15 241,22 3 580,58 7 532,32 121 111,34
1 662,19 318,45 205,70 2 148,07 115 531,88 19 306,66
4 428,18 324,61

2.170

Brzoskwinie

0809 30 90

2.180

Nektaryny

ex 0809 30 10

2.190

Śliwki

0809 40 05

2.200

Truskawki i poziomki

0810 10 00

112,40 64,94 3 558,58 836,01 1 758,68 28 277,59
388,09 74,35 48,03 501,54 26 974,88 4 507,80
1033,91 75,79

2.205

Maliny

0810 20 10

304,95 176,20 9 654,72 2 268,16 4 771,43 76 719,32
1052,93 201,72 184,951 1 360,72 73 184,95 11 360,72
2 805,08 205,63

2.210

Owoce z gatunku Vaccinium

Myrtillus

0810 40 30

1 605,61 927,72 50 833,61 11 942,21 25 122,34 403 939,36
5 543,85 1062,11 686,08 7 164,39 385 330,34 64 392,99
14 769,20 1 082,66

2.220

Owoce kiwi (Actinidia chinensis Planch.)

0810 50 00

126,80 73,26 4 014,48 943,11 1 983,98 31 900,27
437,81 83,88 54,18 565,79 30 430,66 5 085,30
1 166,37 85,50

2.230

Granaty

ex 0810 90 95

253,43 146,43 8 023,59 1 884,96 3 965,32 63 757,92
875,04 167,64 108,29 1 130,83 60 820,67 10 163,81
2 331,18 170,89

2.240

Khakis (w tym owoce sharon)

ex 0810 90 95

267,84 154,76 8 479,89 1 992,16 4 190,82 67 383,82
924,81 177,18 114,45 1 195,14 64 279,52 10 741,82
2 463,75 180,61

2.250

Liczi (śliwki chińskie)

ex 0810 90

* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00