Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 28 stycznia 2022 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL2-2.440.84.2021.6.AS

WIS towar (świadczenie kompleksowe) – gotowy posiłek (obiad) – (…) wraz z usługą transportu

Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2021 r., poz. 1540, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2021 r., poz. 685, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia z dnia 23 lutego 2021 r. (data wpływu 2 marca 2021 r.), uzupełnionego pismami: z dnia 26 kwietnia 2021 r. (data wpływu 29 kwietnia 2021 r.), z dnia 31 maja 2021 r. (data wpływu 4 czerwca 2021 r.), z dnia 13 grudnia 2021 r. (data wpływu 23 grudnia 2021 r.), w związku z decyzją Dyrektora Krajowej Informacji Skarbowej z dnia 29 października 2021 r., znak 0110-KSI2-1.441.68.2021.3.EJ, uchylającą w całości decyzję z dnia 2 lipca 2021 r., znak 0112-KDSL2-2.440.84.2021.3.AS i przekazującą sprawę do ponownego rozpatrzenia, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.

Przedmiot wniosku: towar (świadczenie kompleksowe) – gotowy posiłek (obiad) – (…) wraz z usługą transportu

Opis świadczenia: Przedmiotem wniosku jest – gotowy posiłek (obiad) – (…) o następującym składzie: Aby przygotować ww. produkt w pierwszej kolejności Wnioskodawca dokonuje nabycia produktów stanowiących skład surowcowy określony w pkt powyżej.Po nabyciu każdy z produktów podlega odpowiedniemu sprawdzeniu pod kątem jakości, a następnie oczyszczeniu.Sprawdzone oraz czyste produkty (mięso ryb oraz warzywa) są krojone na drobne kawałki przeznaczone do dalszej obróbki. Mięso zostaje przyprawione ww. przyprawami, uformowane w kształt rolady a następnie poddane obróbce termicznej (gotowanie).Makron zostaje przygotowany w ten sposób, iż pozostaje gotowany oraz dodaje się do niego pozostałą część przypraw i składników.Gotowy posiłek w postaci (…) zostaje zapakowany w atmosferze chronionej w szczelne opakowania próżniowe.Posiłki po spakowaniu przenoszone są do chłodni, gdzie oczekują na zapakowanie do pojazdów transportujących posiłki do klientów.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00