Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
comment

Porada

Porada aktualna na dzień 18-05-2024
Porada aktualna na dzień 18-05-2024
Data publikacji: 2022-07-07

Jak rozliczyć dietę pracownika w delegacji zagranicznej

PYTANIE

Pracownik jedzie w delegację za granicę, ma wykupiony pobyt z noclegiem i śniadaniem w hotelu przez pracodawcę. Dodatkowo otrzymuje kartę firmową dedykowaną właśnie na potrzeby wyjazdów służbowych, z której to karty płaci wydatki, na bilety autobusowe, parkingi, i jedzenie. W jaki sposób rozliczyć wówczas dietę? Czy dietę potrącić należy tylko o zapewnione śniadanie (15%), wyliczam dietę należną za 1 dobę i i potrącam kwoty, które pracownik wydał na jedzenie według paragonów/rachunków? Czy uznaję, że skoro pracownik ma kartę, to ma zapewnione wyżywienie, ale co wtedy, jeżeli kwota wydatkowana na jedzenie przewyższa kwotę należnej diety?

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00