Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka

Decyzja w sprawie interpretacji prawa podatkowego z dnia 20.06.2006, sygn. PP-1.13-4430-34/06, Izba Skarbowa w Szczecinie, sygn. PP-1.13-4430-34/06

Jaką stawką podatku podatanik winien opodatkować sprzedaż poniższych produktów?Czy ma prawo zastosować 3% stawkę podatku od towarów i usług wobec towarów: mączki z piór, mączki drobiowej, mączki rybnej paszowej, mączki stabilizowanej, oleju rybnegoCzy ma prawo zastosować 7% stawkę podatku od towarów i usług, w przypadku sprzedaży: oleju sojowego surowego, glutenu kukurydzianego, białka ziemniaczanego i melasy.Czy winien opodatkować podstawową 22% stawkę podatku od towarów i usług produkty: sprzedaż tłuszczu utylizacyjnego i śruty sojowej

Pytanie podatnika

Dyrektor Izby Skarbowej w Szczecinie działając na podstawie art. 14b § 5 pkt 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (tj. Dz. U. z 2005r. Nr 8, poz. 60 ze zm.), art. 5 ust. 1 pkt 1, art. 41 ust. 1 i ust. 2 oraz art. 146 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. Nr 54 poz. 535 ze zm.) oraz § 5 ust. 2 pkt 4 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 27 kwietnia 2004 r. w sprawie wykonania niektórych przepisów ustawy o podatku od towarów i usług (Dz. U. Nr 97, poz. 970 ze zm.), po rozpatrzeniu zażalenia z dnia 18 kwietnia 2006r. Spółki z o.o. na postanowienie Naczelnika Trzeciego Urzędu Skarbowego w Szczecinie z dnia 10.04.2006 r., znak: IIIUS.DPP2/44406/05/33/2006 w sprawie udzielenia interpretacji co do zakresu i sposobu zastosowania przepisów w podatku od towarów i usług

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00