Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Interpretacja indywidualna z dnia 20.07.2010, sygn. ILPP1/443-479/10-2/BD, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP1/443-479/10-2/BD

Stawka podatku na wyroby piekarskie.

Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (t. j. Dz. U. z 2005 r. Nr 8, poz. 60 ze zm.) oraz § 2 i § 6 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. z 2007 r. Nr 112, poz. 770) Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu działając w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko Spółki z o.o., przedstawione we wniosku z dnia 27 kwietnia 2010 r. (data wpływu: 28 kwietnia 2010 r.) o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 28 kwietnia 2010 r. został złożony ww. wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT.

W przedmiotowym wniosku zostało przedstawione następujące zdarzenie przyszłe.

Spółka jest znanym na rynku polskim producentem wyrobów piekarskich. W zakresie swojej działalności produkuje różne rodzaje pieczywa. Ponadto, Spółka zamierza importować z innych państw asortyment nieprodukowany przez nią w Polsce, a w szczególności zamierza importować (w drodze wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów) i sprzedawać na rynku polskim produkty z Niemiec typu fast food. Do produktów tych zaliczać się będą:

  1. Bułka Hamburger o średnicy 100 mm:
    1. skład chemiczny ciasto pszenne: mąka pszenna, woda, olej roślinny (olej palmowy), cukier, drożdże, gluten pszenny, dekstroza, olej roślinny (olej rzepakowy), sól jodowana, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem winowym, stearyoilomleczan sodu, mąka grochowa, propionian wapnia. Dekorowane na powierzchni bułki nasionami sezamu - 1,8%,
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00