Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

TEMATY:
TEMATY:

Interpretacja indywidualna z dnia 26.06.2014, sygn. ITPP1/443-406/14/BS, Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy, sygn. ITPP1/443-406/14/BS

Stawka VAT dla bułki tartej z dodatkiem przypraw naturalnych (np. kurkumy, papryki) sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.72.19.0.

Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (t. j. Dz. U. z 2012 r. poz. 749 ze zm.) oraz § 4 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112 poz. 770 ze zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko przedstawione we wniosku z dnia 11 kwietnia 2014 r. (data wpływu 14 kwietnia 2014 r.), o wydanie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego, dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku przy sprzedaży wyrobu sklasyfikowanego w PKWiU 10.72.19.0 jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 14 kwietnia 2014 r. został złożony wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku przy sprzedaży wyrobu sklasyfikowanego w PKWiU 10.72.19.0.

We wniosku przedstawiono następujący stan faktyczny.

Wnioskodawca jest producentem wyrobów piekarsko-ciastkarskich głównie pieczywa, ciast i bułki tartej.

Bułka tarta produkowana jest i sprzedawana w postaci czystej jak i bułka tarta z dodatkami śladowych ilości przypraw naturalnych (np.: papryka, kurkuma). Bułka tarta z dodatkami śladowymi ze względów marketingowych i handlowych sprzedawana jest pod nazwą panier zewnętrzny, panier wewnętrzny, panier mokry lub panier obsuszający w zależności od zastosowań. Przy czym tak zwany panier (bułka tarta z dodatkiem przypraw naturalnych) ma to samo zastosowanie co tradycyjna bułka tarta do:

  • panierowania mięsa, ryb, drobiu i warzyw (panier zewnętrzny),
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00