Interpretacja
Interpretacja indywidualna z dnia 10.06.2014, sygn. IBPP2/443-168/14/BW, Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, sygn. IBPP2/443-168/14/BW
Możliwości zastosowania stawki podatku VAT 5% dla sprzedawanych na wynos gotowych dań (wymienionych w przedstawionych we wniosku zdarzeniach przyszłych).
Na podstawie 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. Ordynacja podatkowa (t.j. Dz. U. z 2012r., poz. 749 ze zm.) oraz § 2 i § 5 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770 ze zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, działający w imieniu Ministra Finansów, stwierdza, że stanowisko Wnioskodawcy przedstawione we wniosku z 17 lutego 2014r. (data wpływu 21 lutego 2014r.), uzupełnionym pismem z 21 maja 2014r. (data wpływu 28 maja 2014r.), o wydanie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie możliwości zastosowania stawki podatku VAT 5% dla sprzedawanych na wynos gotowych dań (wymienionych w przedstawionych we wniosku zdarzeniach przyszłych) jest prawidłowe.
UZASADNIENIE
W dniu 21 lutego 2014r. został złożony ww. wniosek o wydanie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie możliwości zastosowania stawki podatku VAT 5% dla sprzedawanych na wynos gotowych dań (wymienionych w przedstawionych we wniosku zdarzeniach przyszłych).
Ww. wniosek został uzupełniony pismem z 21 maja 2014r. (data wpływu 28 maja 2014r.), będącym odpowiedzią na wezwanie tut. organu z 6 maja 2014r. znak: IBPP2/443-168/14/BW.
W przedmiotowym wniosku zostały przedstawione następujące zdarzenia przyszłe:
Wnioskodawca, prowadzący działalność gospodarczą pod firmą ..., prowadzi działalność w zakresie w zakresie produkcji i sprzedaży artykułów spożywczych oraz w zakresie usług cateringowych i gastronomicznych.
Zdarzenie przyszłe nr 1.
Wnioskodawca posiada restaurację (pizzerię) w której przygotowuje i serwuje klientom dania (pizza, sałatki, kanapki, dania obiadowe - np. bigos, szaszłyki, pstrąg z grilla, kotlet schabowy, zupa pomidorowa).
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right