Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Interpretacja indywidualna z dnia 27.01.2017, sygn. 1462-IPPP2.4512.936.2016.1.RR, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. 1462-IPPP2.4512.936.2016.1.RR

W zakresie prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT w wysokości 5% dla wyrobów piekarniczych.

Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2015 r., poz. 613 z późn. zm.) oraz § 6 pkt 5 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 22 kwietnia 2015 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. z 2015 r., poz. 643) Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie działający w imieniu Ministra Rozwoju i Finansów stwierdza, że stanowisko Strony & przedstawione we wniosku z dnia 30 listopada 2016 r. (data wpływu 5 grudnia 2016 r.) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT w wysokości 5% dla wyrobów piekarniczych jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 5 grudnia 2016 r. wpłynął ww. wniosek o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT w wysokości 5% dla wyrobów piekarniczych.

We wniosku przedstawiono następujące zdarzenie przyszłe:

Spółka prowadzi działalność w zakresie sprzedaży produktów spożywczych i przemysłowych poprzez swoje hurtownie i sieć sklepów na terenie Polski. Spółka nabywa na terenie państw UE w celu odsprzedaży wyroby piekarnicze :

Wyrób A:

Jest wyrobem pszennym pieczonym z dodatkiem suszonego ananasa i rodzynek, krojonym i tostowanym, tj. w procesie produkcji wypieczone pszenne (w postaci bochenków) pieczywo jest krojone i następnie podpiekane z dwóch stron (tj. tostowane). Ma finalnie postać opieczonych kromek pieczywa, jest chrupiące, mocno opieczone na brzegach i na zewnątrz każdej z kromek, do bezpośredniego spożycia.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00