Jaka klasyfikacja budżetowa wydatków na usługi cateringowe
PROBLEM
Czy w publicznej szkole, w której zapewnienie ciepłego posiłku odbywa się w formie korzystania z cateringu z firmy zewnętrznej (posiłek dowieziony do szkoły, gdzie uczniowie spożywają posiłek) wydatki za usługę cateringową i dochody tj. wpłata od rodziców za wsad do kotła należy ująć w rozdziale 80148 mimo, że w szkole nie ma kuchni, a jest tylko wskazane miejsce do spożywania posiłków? Jaki paragraf zastosować dla wpłat od rodziców dokonanych na poczet wsadu do kotła? Czy stosownym będzie §0830 i Rozdział 80148, czy 80101? Jaki paragraf zastosować do otrzymanej faktury z firmy cateringowej? Czy całość jako §4300? Czy należy wyodrębnić z wymienionych pozycji wsad do kotła i ująć go w §4220, a pozostałą kwotę, która jest jednoznaczna z usługą przygotowania posiłku ująć w §4300?
