Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Postanowienie w sprawie interpretacji prawa podatkowego z dnia 17.05.2006, sygn. 1434/PV/443-69a/06/AM, Urząd Skarbowy Warszawa-Praga, sygn. 1434/PV/443-69a/06/AM

Spółka w swoich lokalach gastronomicznych świadczy usługi gastronomiczne zaklasyfikowane do grupowania PKWiU 55.30 w tym sprzedaje do spożycia na miejscu m.in. napoje zawierające czekoladę jako składnik podstawowy ( opodatkowany stawką 22%) i czekoladkę ,,napolitankę" podawaną na talerzyku obok filiżanki czekolady. Naszym zdaniem mała czekoladka ,,napolitanka" dodana w ramach receptury na talerzyk obok filiżanki staje się składnikiem usługi i razem z filiżanką czekolady opodatkowana jest 7% stawką podatku.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00