Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka

Interpretacja indywidualna z dnia 16.01.2014, sygn. ILPP2/443-1022/13-3/MR, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-1022/13-3/MR

Stawka podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem przypraw naturalnych (np. kurkumy lub papryki) sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.72.19.0.

Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (t.j. Dz.U. z 2012 r., poz. 749 ze zm.) oraz § 6 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz.U. Nr 112, poz. 770 ze zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko Sp. z o.o., przedstawione we wniosku z 7 października 2013 r. (data wpływu 22 października 2013 r.) uzupełnionym pismem z 8 stycznia 2014 r. (data wpływu 10 stycznia 2014 r.) o wydanie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem przypraw naturalnych (np. kurkumy lub papryki) sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.72.19.0 jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 22 października 2013 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem przypraw naturalnych (np. kurkumy lub papryki) sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.72.19.

We wniosku przedstawiono następujący stan faktyczny.

Podstawowa działalność Spółki A Sp. z o.o. (zwanej dalej również Spółką) polega na sprzedaży m.in. składników spożywczych, które dodawane są do artykułów żywnościowych. Jednym z produktów jakie Spółka sprzedawała w latach wcześniejszych, jak i w 2013 r. są produkty: bułka tarta czysta oraz bułka tarta z dodatkiem śladowych ilości przypraw naturalnych (np. papryka, kurkuma). Bułka tarta z dodatkiem przypraw naturalnych ma to samo przeznaczenie, jak tradycyjna bułka tarta i służy do:

  • panierowania mięsa, drobiu, ryb i warzyw (paniery zewnętrzne),
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00