-
ArtykułaktualnyKlasyfikacja budżetowa zakupu artykułów spożywczych wykorzystywanych w świetlicy środowiskowej01.12.2024
-
PoradaaktualnaJak zaewidencjonować w pkpir produkty spożywcze wykorzystywane do prezentacji sprzedawanego sprzętu kuchennego02.10.2024
-
ArtykułaktualnyŚwiadczenia na rzecz pracowników i ich rodzin – skutki dla rozliczenia VAT01.07.2024
-
PoradaaktualnaJaką stawkę VAT zastosować do WNT, gdy przed wystawieniem faktury zmieniono stawki VAT w Polsce27.03.2024
-
ArtykułaktualnyOd 1 kwietnia 2024 r. zmiana stawek VAT22.02.2024
-
ArtykułaktualnyWyjaśnienie RIO: Jak klasyfikować zakup artykułów spożywczych w celu obsługi sekretariatu, spotkań, konferencji, komisji?25.01.2024
-
PoradaaktualnaDo jakiego paragrafu klasyfikacji budżetowej zaliczyć zakup artykułów spożywczych na poczęstunek dla seniorów będących uczestnikami klubu seniora21.11.2023
-
ArtykułaktualnyKlasyfikacja budżetowa wydatków na artykuły spożywcze do szkoły gastronomicznej15.09.2023
-
ArtykułaktualnyWyjaśnienie RIO: Zakup artykułów spożywczych na potrzeby sekretariatu wójta oraz na potrzeby rady gminy – jak klasyfikować?28.08.2023
-
ArtykułaktualnyKlasyfikacja budżetowa wydatków na zakup artykułów spożywczych dla strażaków17.04.2023
-
ArtykułnieaktualnyPrzedłużenie tarcz antyinflacyjnych do końca 2022 r.28.09.2022
-
PoradaaktualnaCzy darowiznę produktów spożywczych można zaliczyć do kosztów uzyskania przychodu12.09.2022
-
PoradaaktualnaCzy nieodpłatne przekazanie towarów opodatkowanych stawką 0% wykazujemy w JPK01.08.2022
-
PoradaaktualnaZakupy firmowe – od jakich wydatków odliczymy VAT27.06.2022
-
PoradaaktualnaJak rozliczyć wydatki na zakup artykułów spożywczych i szczoteczek do zębów dla pracowników i zleceniobiorców30.05.2022
-
ArtykułaktualnyKlasyfikacja budżetowa wydatków występujących w placówkach oświatowych31.03.2022
-
ArtykułnieaktualnyObniżka stawek VAT od 1 lutego 2022 r.28.01.2022
-
PoradaNa jakich zasadach można odliczać VAT od artykułów spożywczych udostępnianych w czasie pracy11.08.2021
-
PoradaJak ująć w ewidencji dochody ze sprzedaży zakupionych wcześniej artykułów spożywczych11.03.2021
-
ArtykułRozliczenie VAT od zakupów firmowych w czasie pandemii na przykładach20.11.2020
-
ArtykułRozliczenie VAT od nieodpłatnych świadczeń w firmie22.09.2020
-
ArtykułNowa matryca stawek VAT – czy zawsze należy stosować jedną stawkę VAT przy sprzedaży na miejscu i na wynos w gastronomii31.07.2020
-
PoradaInstruktaż: Likwidacja przeterminowanej żywności (COVID-19)09.07.2020
-
PoradaJak zaksięgować straty w postaci przeterminowanej żywności08.07.2020
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00
