Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
comment

Artykuł

Data publikacji: 2021-12-09

cykl: poznaj smak gruzji

Gruzja. U źródła

Gruziński stół słynie nie tylko ze wspaniałego wina, chinkali, chaczapuri czy wielu innych smakowitych dań, ma jeszcze inne bogactwo - wodę.

Gruzini bardzo cenią swoje wody mineralne, łącząc z tym uczuciem głębokie przekonanie, że wody te świetnie pasują do posiłku, wspomagają trawienie oraz leczą przekleństwa dnia poprzedniego, czyli korzystnie wpływają na regenerację i ukojenie organizmu. Na stołach pojawiają się zatem różne wody: Borjomi, Nabeghlavi, Likani - to jedne z najbardziej znanych, jest ich jednak wiele więcej. My dzisiaj wspomnimy o innej, równie ciekawej.

Pobierz pliki wydania
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00