Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 23 września 2022 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL2-2.440.407.2021.8.IP

WIS Towar (świadczenie kompleksowe) – gotowy posiłek (...) wraz z usługą transportu tego dania do klienta

Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2021 r., poz. 1540, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2022 r., poz. 931, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 10 grudnia 2021 r. (data wpływu 15 grudnia 2021 r.), uzupełnionego pismami z dnia: 15 lutego 2022 r. (data wpływu 15 lutego 2022 r.), 28 lutego 2022 r. (data wpływu 2 marca 2022 r.) oraz 10 sierpnia 2022 r. (data wpływu 17 sierpnia 2022 r.), w związku z decyzją Dyrektora Krajowej Informacji Skarbowej z dnia 27 czerwca 2022 r., znak 0110-KSI2-1.441.21.2022.2.AR, uchylającą w całości decyzję z dnia 23 marca 2022 r., znak 0112-KDSL2-2.440.407.2021.4.AS i przekazującą sprawę do ponownego rozpatrzenia, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.

Przedmiot wniosku: towar (świadczenie kompleksowe) – gotowy posiłek – kotlet (…), ziemniaki (…), sałatka (…) wraz z usługą transportu tego dania do klienta

Opis świadczenia:

Przedmiotem wniosku jest świadczenie, na które składa się zestaw obiadowy oraz usługa jego transportu do klienta. Zestaw obiadowy to: kotlet (…) ziemniaki (…) sałatka (…) o następującym składzie: kotlet (…): (…); ziemniaki (…): (…); sałatka (…): (…). Wnioskodawca dokonuje obróbki wstępnej doczyszczania z błon kotleta (…), porcjowania, stekowania, (…), obróbki cieplnej czyli smażenia, schładzania, podgrzewania bezpośrednio przed wydaniem. Ziemniaki (…) są obrabiane wstępne w obieraczce, doczyszczane ręczne, gotowane bezpośrednio przed wydaniem. Sałatka jest poddana obróbce wstępnej, szatkowana, obgotowywana, schładzana, następuje łączenie wszystkich składników i doprawianie, schładzanie.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00