-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2025/2084 z dnia 17 października 2025 r. zmieniające rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania ekstraktu Quillaia (E 999) oraz rozporządzenie Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do specyfikacji dla ekstraktu Quillaia (E 999) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2025 poz. 2084 z 2025.10.20
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2025/2060 z dnia 14 października 2025 r. zmieniające rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania kwasu sorbowego (E 200) i sorbinianu potasu (E 202) w musach roślinnych niepoddanych obróbce cieplnej (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2025 poz. 2060 z 2025.10.15
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2025/2058 z dnia 14 października 2025 r. w sprawie zmiany załączników II i III oraz sprostowania załącznika II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do żywności specjalnego przeznaczenia żywieniowego (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2025 poz. 2058 z 2025.10.15
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2025/1337 z dnia 10 lipca 2025 r. zmieniające załącznik III do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania poliwinylopolipirolidonu (E 1202) jako nośnika w tabletkach barwiących wykorzystywanych do dekoracyjnego barwienia skorupek jaj drobiowych (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2025 poz. 1337 z 2025.07.11
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2025/1150 z dnia 11 czerwca 2025 r. zmieniające załącznik III do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania askorbinianu sodu (E 301) w preparatach witaminy A przeznaczonych do stosowania w preparatach do początkowego żywienia niemowląt i w preparatach do dalszego żywienia niemowląt (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2025 poz. 1150 z 2025.06.12
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2025/666 z dnia 4 kwietnia 2025 r. zmieniające załącznik II i załącznik III do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania soli sodowej karboksymetylocelulozy, gumy celulozowej (E 466) oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do specyfikacji dla celulozy (E 460), metylocelulozy (E 461), etylocelulozy (E 462), hydroksypropylocelulozy (E 463), hydroksypropylometylocelulozy (E 464), etylometylocelulozy (E 465), soli sodowej karboksymetylocelulozy, gumy celulozowej (E 466), soli sodowej karboksymetylocelulozy usieciowanej, gumy celulozowej usieciowanej (E 468) i enzymatycznie zhydrolizowanej karboksymetylocelulozy (E 469) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2025 poz. 666 z 2025.04.07
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2025/652 z dnia 2 kwietnia 2025 r. zmieniające rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz rozporządzenie Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do stosowania glikozydów stewiolowych wytwarzanych w drodze fermentacji przy użyciu Yarrowia lipolytica (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2025 poz. 652 z 2025.04.03
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2025/651 z dnia 2 kwietnia 2025 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych (E 471) i wosku carnauba (E 903) jako substancji glazurujących na niektórych świeżych owocach i manioku jadalnym oraz stosowania lecytyn (E 322) i kwasów tłuszczowych (E 570) jako nośników w substancjach glazurujących do manioku jadalnego (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2025 poz. 651 z 2025.04.03
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/2608 z dnia 7 października 2024 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania celulozy sproszkowanej (E 460(ii)) i laktonu kwasu glukonowego (E 575) w niedojrzewających miękkich produktach serowych do smarowania (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 2608 z 2024.10.08
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/2597 z dnia 4 października 2024 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania kwasu sorbowego (E 200) i sorbinianu potasu (E 202) oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do specyfikacji dla kwasu sorbowego (E 200), sorbinianu potasu (E 202) i galusanu propylu (E 310) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 2597 z 2024.10.07
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/1451 z dnia 24 maja 2024 r. zmieniające załącznik II i załącznik III do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do dodatków do żywności: kwas winowy (L(+)-) (E 334), winiany sodu (E 335), winiany potasu (E 336), winian potasowo-sodowy (E 337) i winian wapnia (E 354) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 1451 z 2024.05.27
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/1081 z dnia 8 maja 2024 r. w sprawie sprostowania niektórych wersji językowych załącznika II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w sprawie dodatków do żywności (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 1081 z 2024.05.13
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/843 z dnia 6 marca 2024 r. w sprawie sprostowania portugalskiej wersji językowej załączników II i III do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w sprawie dodatków do żywności (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 843 z 2024.03.08
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/374 z dnia 24 stycznia 2024 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do nazw kategorii żywności napojów alkoholowych oraz stosowania szeregu dodatków w niektórych napojach alkoholowych (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 374 z 2024.01.25
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/346 z dnia 22 stycznia 2024 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do stosowania dicytrynianu trimagnezu w suplementach diety (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 346 z 2024.01.23
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2023/2108 z dnia 6 października 2023 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do dodatków do żywności: azotyny (E 249–250) i azotany (E 251–252) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2023 poz. 2108 z 2023.10.09
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2023/2379 z dnia 29 września 2023 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do dodatku do żywności winian stearylu (E 483) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2023 poz. 2379 z 2023.10.03
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2023/2086 z dnia 28 września 2023 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do stosowania octu buforowanego jako środka konserwującego i regulatora kwasowościWersja: aktualna | rok 2023 nr 241 str. 73 z 2023.09.29
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2023/1774 z dnia 14 września 2023 r. w sprawie sprostowania niektórych wersji językowych załącznika II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w sprawie dodatków do żywnościWersja: aktualna | rok 2023 nr 228 str. 196 z 2023.09.15
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2023/1428 z dnia 7 lipca 2023 r. zmieniające załącznik do rozporządzenia (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych (E 471) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2023 nr 175 str. 6 z 2023.07.10
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2023/1329 z dnia 29 czerwca 2023 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania polirycynooleinianu poliglicerolu (E 476) oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do specyfikacji dla glicerolu (E 422), estrów kwasów tłuszczowych i poliglicerolu (E 475) oraz polirycynooleinianu poliglicerolu (E 476) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2023 nr 166 str. 66 z 2023.06.30
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2023/447 z dnia 1 marca 2023 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do stosowania glukozylowanych glikozydów stewiolowych jako substancji słodzącej (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2023 nr 65 str. 16 z 2023.03.02
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2023/440 z dnia 28 lutego 2023 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do stosowania karbomeru w suplementach diety (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2023 nr 64 str. 4 z 2023.03.01
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2022/1923 z dnia 10 października 2022 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania kwasu askorbinowego (E 300), askorbinianu sodu (E301) i askorbinianu wapnia (E302) w tuńczykuWersja: aktualna | rok 2022 nr 264 str. 8 z 2022.10.11
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00
