-
PoradaaktualnaCzy przedsiębiorca prowadzący działalność gastronomiczno-hotelarską w kilku punktach o łącznej powierzchni pow. 200 m², w których napoje są przelewane do szklanek i nie trafiają do klienta w opakowaniach, ma obowiązek uczestnictwa w systemie kaucyjnym dotyczącym butelek plastikowych do 3 l i puszek metalowych do 1 l?06.11.2025
-
Artykułz dnia 28.10.2025Jest szansa na butelki ze szkła poza systemem kaucyjnym28.10.2025
-
Artykułz dnia 07.10.2025Pięć mitów na temat systemu kaucyjnego07.10.2025
-
Artykułz dnia 07.10.2025Chaos na starcie systemu kaucyjnego. Przedsiębiorcy toną w absurdach07.10.2025
-
ArtykułaktualnyInformator dla klientów biur rachunkowych – kalendarium wydarzeń – październik 2025 r.06.10.2025
-
ArtykułaktualnyNowy model ROP: koniec z podwójnym obciążeniem mieszkańców - projekt ustawy24.09.2025
-
Artykułz dnia 16.09.2025Handlowcy boją się startu systemu kaucyjnego16.09.2025
-
ArtykułaktualnyRozliczanie VAT w systemie kaucyjnym – na podstawie objaśnień MF05.09.2025
-
Artykułz dnia 02.09.2025Reguły funkcjonowania ROP są niejasne02.09.2025
-
Artykułz dnia 12.08.2025Franczyzobiorca musi podpisać umowę z operatorem systemu kaucyjnego12.08.2025
-
Artykułz dnia 12.08.2025Rzecznik małych i średnich przedsiębiorców alarmująco o systemie kaucyjnym12.08.2025
-
Artykułz dnia 08.07.2025Na trzy miesiące przed startem systemu kaucyjnego wciąż nie wiadomo, jak traktować nieodpłatne wydania08.07.2025
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00
