Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
comment

Porada

Data publikacji: 2006-11-20

1. W jaki sposób monitorować koszty produkcji

W celu kontroli wpływu produkcji na wynik finansowy należy podzielić koszty na dwie grupy. Koszty produktu (inaczej koszty aktywowane) oraz koszty niestanowiące kosztu wytworzenia. Podział taki jest istotny ze względu na konieczność późniejszej wyceny wytworzonych produktów. Szczegóły w uzasadnieniu.

PROBLEM
Specjalizujemy się w produkcji pieczywa na dużą skalę. Niedawno utworzyliśmy dział controllingu. Pierwszym zadaniem działu jest kontrola kosztów wytworzenia produkcji. Jakie koszty uwzględnić w modelu monitorującym koszty produkcyjne?
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00