-
ArtykułaktualnyKlasyfikacja budżetowa usługi cateringowej01.06.2025
-
Artykułz dnia 06.11.2024Jeśli w gminie jest centrum usług wspólnych, to szkoły nie mogą same wyłaniać dostawców cateringowych06.11.2024
-
PoradaaktualnaJak rozliczyć zakup cateringu dla pracowników29.10.2024
-
Artykułz dnia 28.03.2024Piwo i przekąski dla gości hotelowych to reprezentacja28.03.2024
-
PoradaaktualnaFakturowanie usług cateringowych w placówce oświatowej28.11.2023
-
PoradaaktualnaCzy centrum usług społecznych może w ramach swojego planu wydatków zapłacić za catering w związku z osiedleniem się w nowej siedzibie i zorganizowaniem poczęstunku dla zaproszonych gości26.10.2023
-
Artykułz dnia 01.08.2023Catering może być z 3-proc. stawką ryczałtu01.08.2023
-
ArtykułaktualnyWysokie koszty obiadów szkolnych w placówkach bez własnej kuchni – pytanie Rzecznika Praw Obywatelskich do MEiN07.06.2023
-
Artykułz dnia 26.04.2023Obiady w szkołach: izby obrachunkowe vs resort edukacji26.04.2023
-
ArtykułaktualnyKiedy odliczymy VAT przy nabyciu usług cateringowych20.12.2022
-
ArtykułaktualnyJak zamówić posiłki do szkoły od firmy cateringowej30.11.2022
-
PoradaaktualnaJak szkoła powinna prawidłowo fakturować usługę cateringową?28.11.2022
-
ArtykułaktualnyZmiany dotyczące posiłków w szkole wprowadzone od 1 września 2022 r.31.10.2022
-
PoradaaktualnaCzy rodzic przedszkolaka może pokrywać pełne koszty usługi cateringowej29.09.2022
-
PoradaaktualnaCzy usługi cateringu dietetycznego trzeba rejestrować na kasie online27.04.2022
-
PoradaCzy można zaewidencjonować w pkpir fakturę za usługę cateringową09.11.2021
-
Artykuł5% VAT dla fast foodów – wyrok TSUE06.05.2021
-
PoradaJaką stawkę VAT stosować do usług zakwaterowania14.10.2020
-
PoradaCzy sprzedaż alkoholu przez restauratora pozbawia prawa do zwolnienia podmiotowego13.08.2020
-
ArtykułUsługa cateringu w domu dziennego pobytu – jaki paragraf15.06.2020
-
ArtykułPrzegląd orzecznictwa i interpretacji: Zakupy firmowe – rozliczanie w kosztach podatkowych i odliczanie VAT14.01.2019
-
ArtykułZakup posiłków dla pracowników jest kosztem podatkowym pracodawcy – interpretacja MF08.01.2018
-
ArtykułZakupy firmowe – rozliczenie VAT na przykładach16.08.2017
-
ArtykułStawka VAT na przygotowywanie i dostarczanie dietetycznych posiłków – interpretacja MF26.07.2017
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00
