Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
Data publikacji: 2004-10-16

Kiedy osoba prowadząca działalność sezonowo traci prawo do zwolnienia podmiotowego

Jak w świetle nowej ustawy o VAT wygląda limit 10 000 euro? Czy osoba prowadząca działalność gastronomiczną sezonowo (lipiec, sierpień, wrzesień) określa próg obrotów, po których przekroczeniu staje się nieodwołalnie podatnikiem VAT proporcjonalnie - ze względu na to, że działa tylko przez 3 miesiące w roku? Czy progiem dla niej będzie 45 700 zł i dopiero po przekroczeniu tej kwoty w obrotach będzie podatnikiem VAT?

Limit należy obliczyć od początku działalności do końca roku. W Państwa przypadku proporcjonalnie do okresu lipiec-grudzień.
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00